(închide)

10 elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 7 Târgu-Jiu, premiați la „Arte Mici”

 

"Și în școlile mici se întâmplă lucruri mari!" - această idee este ilustrată de elevii Școlii Gimnaziale nr. 7 Vădeni, structură a Liceului Auto "Traian Vuia". Recent, micuții s-au înscris la un concurs internațional de pictură, organizat anual și intitulat "Arte Mici". Cu multă seriozitate și pasiune, au lucrat câteva săptămâni, atât în atelierele de pictură organizate la școală, cât și individual, iar rezultatele nu au întârziat să apară.
Sâmbătă, 26 martie, 10 dintre ei au fost premiați în cadrul festivității organizate la Catedrala Ortodoxă din municipiul Motru, de către inițiatorul salonului, artistul plastic Florin Preda Dochinoiu. Acesta a precizat că în concurs au fost înscrise peste 900 de lucrări, iar cei 10 elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 7 Vădeni s-au numărat printre laureați. În prezența autorităților și a părinților, precum și a unor artiști plastici recunoscuți național și international, aceștia au primit diplome, medalii și instrumente cu ajutorul cărora își vor continua pasiunea și vor realiza lucrări impresionante pentru următoarele ediții.
Copiii au fost încântați de momentul special, precum și de solemnitatea festivității. "Este foarte emoționant! Am așteptat cu nerăbdare anunțarea premiilor. Îmi place să pictez și voi continua să o fac. Consider că este o modalitate de a mă exterioriza și de a mă relaxa", a precizat unul dintre copiii premianți.
"Salonul internațional de pictură «Arte Mici» are o tradiție de 13 ani, iar elevii școlii noastre sunt la a cincea participare, încununată cu succes. I-am susținut și am organizat ateliere de specialitate, iar ei au participat cu entuziasm și interes. Momentul festiv de sâmbătă a reprezentat punctual culminant al acestor acțiuni și a fost precedat de două expoziții tematice, organizate la Muzeul Național «Constantin Brâncuși» din Târgu- Jiu și la Palatul Culturii «Teodor Costescu» din Drobeta- Turnu Severin, unde lucrările elevilor noștri au putut fi admirate și apreciate", a precizat unul dintre cadrele didactice coordonatoare.

Galerie foto



Vizualizări: 543

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste