(închide)

48 de medici de familie, implicați în campania de testare pentru hepatitele virale B și C în județul Gorj

 

Institutul Clinic Fundeni, în parteneriat cu Asociația Română ANTI-SIDA, implementează  în perioada 2020-2023 proiectul LIVE(RO)2-SUD: Program regional de prevenire, screening și diagnostic al pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor cu virusurile hepatice B/D și C, prin care vor fi testate 140.000 de persoane pentru depistarea infecțiilor cu virusuri hepatitice B/D și C. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Vineri, 10 martie, începând cu ora 13:00, va avea loc la Conferința de Presă dedicată lansării Campaniei de testare pentru depistarea hepatitelor virale B/D și C în județul Gorj. Evenimentul se va desfășura în Sala de Conferințe Dumbrava din incinta Hotelului Ramada by Wyndham din Târgu-Jiu, Blv Ecaterina Teodoroiu nr. 243. Campania de testare din județul Gorj va dura 6 luni calendaristice și se va derula prin intermediul celor 48 de cabinete de medicină de familie care s-au afiliat proiectului.

LIVERO este cel mai amplu program de screening realizat în România, program  prin care au fost testate deja aproape 137.000 de persoane, din 10 județe aferente regiunilor de dezvoltare  Sud Vest Oltenia și Sud Muntenia. Scopul campaniei de testare este îmbunătățirea stării de sănătate a populației prin creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile infecțiilor cu virusuri hepatitice B/D și C, importanța testării și adoptarea unui stil de viață sănătos orientat către prevenție.
 Temele care vor fi abordate în cadrul Conferinței de presă sunt:
-        Hepatitele virale în România, problemă majoră de sănătate publică, abordări și soluții.
-        Scopul proiectul LIVE(RO) 2-SUD și rolul acestuia în atingerea obiectivelor definite de Organizația Mondială a Sănătății privind eliminarea hepatitelor virale până în 2030;

-        Rezultatele campaniei de testare de la începutul acesteia, în iulie 2021;

-        Prezentarea campaniei de testare din județul Gorj.

-        Persoanele eligibile pentru testare și modalitățile de programare.

Vizualizări: 606

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste