A fost modificat Codul Rutier!

 

Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice a fost promulgată la sfârștiul lui decembrie. Această lege aduce modificări numai în ceea ce priveşte conducătorii de autovehicule, cei care suferă de unele afecţiuni medicale.

Înainte de a fi modificat, Codul Rutier prevedea că medicul de familie, atunci când constată că o persoană care posedă permis de conducere prezintă afecţiuni medicale prevăzute de un ordin al ministrului sănătăţii, solicita un examen de specialitate. 

Prin modificările aduse,  orice medic este obligat să trimită la un control de specialitate un şofer care suferă de afecţiunile prevăzute de ordinul ministrului sănătăţii. „Orice medic, atunci când constată că un conducător de autovehicul, de tractor agricol sau forestier ori tramvai, aflat în evidenţa sau îngrijirea sa, prezintă afecţiuni medicale prevăzute în ordinul ministrului sănătăţii emis conform alin. (2), este obligat să emită bilet de trimitere către o unitate de asistenţă medicală autorizată“, prevede acum Codul Rutier.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste