A prejudiciat APIA cu 149.511 lei! Dosarul, trimis la Tribunalul Gorj spre judecare

 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui SEMENESCU VASILE, inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt, transmite DNA:

În perioada 2010 - 2012, inculpatul Semenescu Vasile a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru suprafeţe de teren pe care nu le deţinea în realitate. Prin aceste demersuri, au fost obţinute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 149.511 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Vizualizări: 664

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste