(închide)

A susținut dezvoltarea învățământului profesional și acum este Ambasador! Va lucra cu membri ai Comisiei Europene

 

Mona Nicolici, Manager de Sustenabilitate în cadrul OMV Petrom, a fost numită pentru al doilea an consecutiv ambasadoarea României pentru Săptămâna Europeană a Competențelor Profesionale (5-9 noiembrie). Numirea vine în contextul implicării sale în susținerea dezvoltării domeniului educației profesionale și tehnice în România.

Săptămâna Europeană a Competențelor Profesionale este inițiată de Comisia Europeană cu scopul de a promova importanța educației și formării profesionale pentru cetățenii de toate vârstele. Mona Nicolici s-a alăturat unui grup de ambasadori din diferite state membre ale UE, care s-au oferit să ducă mai departe mesejele privind educația și formarea profesională. “Sunt onorată să fiu Ambasadoarea României pentru Săptămâna Europeană a Competențelor Profesionale 2018 și sunt nerăbdătoare să colaborez îndeaproape cu Comisia Europeană pentru a atrage atenția asupra acestei importante inițiative în țara noastră. Competențele profesionale și programele de ucenicie vă pot ajuta să vă descoperiți talentul și slujba mult visată. Ele pot deschide uși către profesii și meserii – electrician, inginer, tâmplar, designer, muzician, specialist în vânzări, stilist, pentru a menționa doar câteva. Lista de posibilități este nelimitată. Și nu uitați, educația și formarea profesională reprezintă o oportunitate pentru toate grupele de vârstă – niciodată nu este prea târziu pentru a învăța” a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate în cadrul OMV Petrom.

 În ultimii 4 ani, prin programul România Meseriașă, parte din Țara lui Andrei, una dintre cele mai ample platforme de responsabilitate socială din România, susținută de OMV Petrom, Mona Nicolici a coordonat inițiative de schimbare a educației, printre care:

·         primul studiu național de percepție privind meseriile și meseriașii

·         primul raport de politică publică dedicat învățământului profesional din România

·         programe de bună practică pentru pregătirea intensivă, formală și non-formală a elevilor din învățământul profesional, printre care se află și Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, la care au participat aproape 1.000 elevi și 170 de profesori din județul Gorj, în cadrul edițiilor din 2015 și 2018

În perioada 2015-2018, atelierele de dezvoltare personală și atelierele practice din Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei au pregătit pentru piața muncii viitori electricieni, constructori, operatori sondă, operatori parc, mecanici, bucătari-ospătari, croitori și frizeri din județele Gorj, Buzău, Argeș, Dâmbovița, Bacău și Prahova.

Vizualizări: 355

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste