Ultimul seminar interactiv al ADER a avut loc la CNSH Târgu-Jiu

 

Asociația pentru Democrație, Educație, Respect (ADER) a organizat, astăzi, miercuri, la Colegiul Național Spiru Haret din Targu Jiu, Seminarul Interactiv Marea Unire de la 1 decembrie 2018. Peste 400 de elevi au participat la cele cinci Seminarii organizate de ADER in luna octombrie.

Seminarul a fost organizat în cadrul Proiectului ADERă la Centenarul Marii Uniri cu Tinerii Târgujieni. Potrivit organizatorilor, peste 90 de elevi au participat la o ORA DE ISTORIE în care s-a vorbit despre eroi, patriotism, educație și respect. “A fost ultimul Seminar Interactiv organizat în cadrul proiectului- ADERă la Centenarul Marii Uniri cu Tinerii Târgujieni, peste 400 de elevi participând la cele cinci seminarii organizate. Așteptăm eseurile și fotografiile tinerilor ce vor participa la cele două concursuri pe care le organizăm, pentru a vedea modul în care Centenarul Marii Uniri este perceput de aceștia”, a declarat Ștefan Ghimiși, președintele Asociației pentru Democrație Educație Respect.

Au fost susținute două teme de interes privind istoria locală și națională, elevii vizionând și filmul Comisarul Popilian - Eroul de la Podul Jiului. La finalul seminarului a fost organizat un concurs cu tema Unirea, fiind declarată echipă câștigătoare cea condusă de Ianis Solea. A mai fost lansat un concurs de fotografie- 100 de ani într-o fotografie și un concurs de eseuri -Marea Unire privită prin ochii mei, ambele având drept termen de finalizare data de 15 noiembrie 2018.

Vizualizări: 358

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste