(închide)

Acreditare Erasmus+ „GANDESTE VET” an I la Liceul Auto „Traian Vuia” Târgu-Jiu

 

În perioada 13.05.2024-24.05.2024, un grup de 8 elevi de la Liceul Auto “TraianVuia”Tg-Jiu  a efectuat stagii de practică în Polonia-Wroclaw. Mobilitatea s-a desfășurat în cadrul Proiectului nr 2023-1-RO01-KA121-VET- 0000129798, Acreditare ERASMUS+ “GANDESTE VET”-AN1, derulat de către  Liceul Auto “Traian Vuia” Tg-Jiu.


Elevii sunt în clasa a-X-a, calificarea mecanic-auto , invatamant profesional si a-XI-a,a-XII-a liceu, specializarea Tehnician transporturi,iar pe parcursul celor 2 săptămâni au beneficiat de instruire practică pentru creșterea calității formării profesionale în vederea unor șanse sporite în carieră și o bună angajabilitate. Pe parcursul celor 2 saptămâni ale stagiului de pregătire practică, elevii repartizați la service-uri auto , stabilite de către partenerul din Polonia- Japan Tech, au desfășurat activități din domeniul auto.
Stagiile de practică s-au desfășurat în baza unui Acord de învățare stabilit între instituțiile partenere și sunt recunoscute de către școala de  trimitere prin Sistemul European de Credite Transferabile-ECVET.
Elevii și-au îmbunătățit nivelul de pregătire în raport cu cerințele unui loc de muncă și și-au asumat responsabilitatea față de sarcina primită. Au dobândit totodată și competențe cheie la nivelul standardelor europene, precum aplicarea regulilor privind igiena și securitatea muncii, aplicarea de măsuri de protecție de SSM, lărgirea orizontului cultural al elevilor, însușirea de către aceștia a valorilor europene și conștientizarea apartenenței lor la spațiul european.
Stagiul de formare profesională desfășurat în Polonia-Wroclaw este recunoscut și validat prin certificatele Europass Mobility, care contribuie la formarea unor portofolii solide ale viitorilor absolvenți, apreciate pe piața europeană a muncii.
Elevii implicați în proiect și-au dezvoltat abilitățile de comunicare în limba engleză  pe durata desfășurării stagiului de practică.
Dimensiunea europeana a mobilitatii desfasurata in Polonia a oferit oportunitati in context european ce vizeaza dezvoltarea personala si profesionala,schimbul de bune practici cat si descoperirea traditiilor si a diversitatii culturale.
La nivelul instituției noastre, această mobilitate reprezinta deschiderea unui drum către o colaborare cu companii europene.
Aceste domenii au nevoie de profesioniști, care să ofere expertiză și calitate în promovarea și prestarea serviciilor.
În acest sens, instituția noastră de învățământ asigură o pregătire de specialitate complexă pentru viitorii specialiști din aceste domenii de formare profesională.
Impactul proiectului in ansamblu s-a manifestat la nivelul participantilor, la nivelul organizatiei si la nivelul beneficiarilor directi si indirecti  ai procesului educational, resimtindu-se atat pe termen scurt dar mai ales pe termen mediu si lung.

Galerie fotoVizualizări: 544

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste