Actorul Octavian Strunilă vine la Peștișani!

 

Doar doua saptamani ii mai despart pe iubitorii de arta de prima editie a festivalului „Film in sat" ce va avea loc intre 3 si 5 iunie la Pestisani, judetul Gorj. Proiectul ambitios dezvoltat de asociatia culturala „Cuzin Toma – Daca eu pot, poti si tu" ii va aduce in mijlocul naturii pe pasionatii de film, teatru, muzica, dans, alaturi de indragiti actori si profesionisti din cinematografia romaneasca.

Actorii Andreea Grămoșteanu, Tudor Istodor si Octavian Strunilă vin alaturi de Cuzin Toma pentru a se intalni cu publicul intr-o serie de discutii despre fascinanta lume a cinematografiei. Toate acestea vor fi moderate de Irina-Margareta Nistor, curatorul festivalului.

Mai mult, festivalul va cuprinde activati potrivite pentru toti participantii. Parintii le pot oferi copiilor oportunitatea de a invata lucruri noi si de a isi descoperi o noua pasiune la atelierele de teatru si de percutie.

Publicul va avea șansa să se întâlnească cu actorii filmelor și să intre în dialog cu aceștia. Astfel, prima proiecție a festivalului va fi ce a lungmetrajului Și atunci, ce e libertatea?. Imediat după, publicul este invitat la o discuție la care va participa unul dintre actorii filmului, Cuzin Toma, interpretul lui Culai în filmul regizat de Andrei Zincă.
Tot în prima seară, la finalul proiecției filmului #dogpoopgirl, în regia lui Andrei Huțuleac, actorii Andreea Grămoșteanu și Tudor Istodor vor împărtăși publicului informații prețioase despre frumoasa lume a cinematografiei.
O altă discuție este cea dedicată filmului Complet Necunoscuți. La finalul proiecției, publicul îi va întâlni pe regizorul Octavian Strunilă și pe actrița Andreea Grămoșteanu.
Toate discuțiile vor fi moderate de Irina-Margareta Nistor, curatorul festivalului. Criticul de film a pregătit și câteva surprize pentru oaspeți: retrospective ale filmului românesc de scurtmetraj, dar și o selecție a filmelor de animație realizate de Ion Popescu Gopo.
„Festivalul vine cu o șansă uriașă pentru foarte mulți copii: accesul la cultură. Când spun cultură, cuprind tot. Artă, istorie, știință. Căci filmul este acea ramura artistica ce unește tot ceea ce ține de identitatea unui popor. Tradiții, obiceiuri, istorie. Pe toate le veți întâlni la Peștișani. Filmul este memoria noastră colectivă”, declară Cuzin Toma, actor și președintele festivalului de artă „Film în sat”.
Festivalul este dedicat tuturor vârstelor, cu activăți potrivite pentru toți participanții. Astfel, părinții le pot oferi copiilor oportunitatea de a învața lucruri noi și de a își descoperi o nouă pasiune la atelierele de teatru și de percuție.
Din programul zilei de sâmbătă, amintim următoarele ateliere:
Două ateliere de teatru pentru copii susținute de Școala Teatru de Artă – pentru grupele de vârstă 08-14 ani, respectiv 16-18 ani;
Atelier de percuție pentru copii susținut de Mihai Axinte - grupa de vârstă 08-14 ani.
Deși festivalul are loc în apropierea Zilei Internaționale a Copilului, nici adulții nu vor fi neglijați. Astfel, pe lângă filme, teatru și muzică, aceștia se pot înscrie la un atelier de dans contemporan susținut de Teodora Velescu.
Programul complet al tuturor proiecțiilor de film și al activitățiilor culturale este disponibil https://www.filminsat.ro/program

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste