(închide)

Al treilea titlu de „Școală Europeană” pentru un liceu din Gorj! Și un premiu în bani

 

Ministerul Educaţiei Naţionale premiază astăzi, 24 mai, cele 61 de școli și licee câştigătoare ale celei de-a XV-a ediţii a Competiţiei Naţionale „Şcoală Europeană". Pe această listă există doar o singură școală din județul Gorj! Şcolile declarate câştigătoare vor primi câte 5.000 de lei pentru dotări.

Potrivit MEN, fiecare unitate de învăţământ va primi certificatul „Şcoală Europeană – 2018” şi un premiu în valoare de 5.000 lei care va fi utilizat pentru dotări. Decizia privind bunurile care vor fi achiziţionate aparţine conducerii fiecărei unităţi de învăţământ. La ediţia din acest an s-au înscris 112 unităţi de învăţământ preuniversitar din 29 de judeţe şi din București. Reprezentanţii MEN mai precizează că evaluarea candidaturilor s-a realizat după mai multe criterii, precum coerenţa activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor europene cu politica generală a instituţiei şcolare, integrarea activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor europene în programul curent al şcoli etc. Din județul Gorj, a fost declarat pentru a treia oară „Școală Europeană” Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” din municipiul Târgu-Jiu. „Pentru noi este al treilea titlu. Primul a fost în 2012, apoi 2015. Școlile aplică la această competiție cu toate activitățile desfășurate într-o perioadă de trei ani. Este vorba atât despre proiectele cu finanțare externă, dar și despre toate celelalte activități ale școlii. Nu este suficient să desfășori activități, ele trebuie corelate cu obiectivele din planurile manageriale, iar în urma derulării acestor activități trebuie evidențiate rezultatele. Aplicația la competiția Școala Europeană este redactată de o echipă de proiect; se muncește la ea câteva săptămâni, nu este deloc simplu. Anul acesta suntem numai noi din Gorj printre câștigători. Asta nu poate decât să ne bucure”, a spus, pentru Pagina Olteniei, profesor Carmen Vulpe, director adjunct al Colegiului „Gheorghe Magheru”.

Lista tuturor unităților câștigătoare aici: https://www.edu.ro/sites/default/files/%E2%80%9EScoala%20Europeana%E2%80%9D%202018_Lista%20unitatilor%20de%20invatamant%20castigatoare.pdf

Vizualizări: 3,301

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste