(închide)

Alexandru Bușoi din Corcova, admis al șaselea la Facultatea de Fizică-profilul fizică Medicală din Timișoara!

 

Alexandru Bușoi a absolvit Liceul Tehnologic Motru, profilul tehnician operator tehnică de calcul, cu media 9,30 și a obținut și un rezultat destul de bun la examenul de bacalaureat. A știut mereu ce își dorește și a susținut admiterea la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Fizică – profilul Fizică Medicală, fiind admis al șaselea. 

 

Alexandru  este originar din comuna Corcova a județului Mehedinți și a absolvit cu medie mare Liceul Tehnologic Motru. A fost apreciat de profesorii săi, pentru că mereu s-a străduit să aibă rezultate bune la școală. În perioada anilor de liceu, Alexandru a făcut naveta zilnic de acasă la școală, aproximativ 40 km dus-întors. Nu s-a plâns niciodată, nici măcar în anii în care a trebuit să aștepte la ocazie, o mașină, pentru a ajunge la liceu!  Și-a dorit să învețe, pentru a își construi un viitor sigur. „Am absolvit profilul Tehnician operator tehnică de calcul cu media 9,30. Pentru examenul de bacalaureat nu m-am putut pregăti în cel mai bun mod deoarece eram foarte ocupat cu munca. Am făcut și puțină pregătire și pe această cale vreau să le mulțumesc foarte mult domnilor profesori Nicu Rușeț-Matematică și doamnei Adina Pleșa-Biologie. Din cauza lipsei de timp nu m-am pregătit și nu am fost cea mai bună versiune a mea pentru examenul de bacalaureat”, a spus adolescentul din Mehedinți.

Admis al șaselea la Facultatea de Fizică

Alexandru este student la Universitatea de Vest Timișoara, Facultatea de Fizică, profilul Fizică Medicală. „O să încep studiile la Facultatea de Vest din Timișoara la Facultatea de Fizică profilul Fizică Medicală. Am dat admiterea, susținând Testul de evaluare a abilităților lingvistice și de raționament care constă in 45 intrebari in interval de 40 de minute unde am fost clasat pe locul 6 la admitere cu media 8. M-am bucurat!”, a afirmat Alexandru Bușoi.

Obiectivul general al programului de studii universitare de licență Fizică medicală îl reprezintã conturarea unui profil al absolvenţilor care vizează dezvoltarea de cunoştinţe, competenţe şi abilităţi cognitive atât în domeniul fizicii, cât şi în domeniul medical, cu precădere în sfera metodelor de diagnostic şi tratament. Absolvenții programului de studii universitare de licență Fizică medicală lucrează (mai ales, după absolvirea unui program de studii universitare de masterat oferite de facultate) la Oncohelp și la Spitalul Clinic Municipal din Timișoara (în domeniul radioterapiei), la diferite centre de imagistică medicală, ca fizicieni la Audionova, dar și în alte companii similare ca profil sau din domenii înrudite (*Sursa: https://admitere.uvt.ro/program/fizica-medicala/#prezentare-program-de-studii).

Pasionat de câini și iepuri de rasă

Adolescentul are două pasiuni în care investește mare parte din timpul său liber: iubește câinii și a învățat să îi dreseze și crește iepuri de rasă. Încă din anul 2019, Alexandru a început să crească iepuri de rasă, Uriaș German gri, cu, care participă la diverse competiții și expoziții. Pe viitor, tânărul va face tot ce îi stă în putere pentru a își dezvolta aceste pasiuni. Deși este adolescent, Alexandru muncește mult și pentru a își dezvolta pasiunile, dar și pentru a își ajuta familia, care pentru el este totul.

„Din anul 2019 sunt crescător de iepuri de rasa Uriaș German Gri. Sunt pasionat de câini, mă ocup cu dresajul canin și îmi doresc să îmi perfecționez această pasiune, deoarece vreau să le demonstrez oamenilor cât de frumoasă poate fi legătura dintre om și câine! De asemenea, din pasiune am crescut iepuri de rasă, participând la expoziții de frumusețe, obținând premii. Este mult de muncă, dar consider că se merită. (...) Mă ghidez în viață după o zicală: Fă bine, căci binele îți va păstra sufletul frumos! Chiar încerc să mă țin de ea. Consider că am putea toți să ținem cont de aceste vorbe”, a spus Alexandru Bușoi.

 

 

Galerie foto



Vizualizări: 8,349

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste