(închide)

Amina, o fetiță bolnavă din Târgu-Jiu, are nevoie de ajutor! Trebuie supusă unei operații importante

 

Amina este un copil vesel, inteligent și foarte sociabil! O frumusețe de copilă în vârstă de aproape trei ani, care are mare nevoie de sprijin financiar, căci suferă de nanism și discondroplazie osoasă (deformări de ax de genunchi – genu varum (genunchi în O). Soluția ca micuța Amina să aibă o șansă la o viață cât mai normală este o operație care nu este decontată de stat, nu intră pe serviciile decontate de asigurarea medicală. Din păcate, mama Aminei nu are banii necesari achitării costurilor operației și de aceea lansăm acest apel către toți oamenii cu posibilități! Ajutați o mamă care își crește singură fetița, ajutați o fetiță care vrea să aibă o șansă la o viață normală!

Camelia Maracu este din Târgu-Jiu, are 41 de ani și își crește singură fetița. Când a adus-o pe lume pe Amina, s-a simțit cel mai fericit om de pe pământ și își iubește enorm fiica. Nu știe cum să facă să îi ofere o viață mai bună, să o ajute. De aceea a și îndrăznit să facă un apel public la oamenii care le pot ajuta financiar. Mama nu își permite financiar operația care i-ar putea schimba viața fiicei sale.

Amina s-a născut prin cezariană și nu a prezentat vreun semn al afecțiunilor de care suferă acum. La aproximativ opt luni după naștere, micuța copilă cu păr bucălat și ochi minunați, a început să prezinte simptome ale nanismului discondroplazic și deformări de ax de genunchi – genu varum (genunchi în O) bilateral. Micuța Amina are aproape trei ani și are nevoie de însoțitor permanent, de ședințe costisitoare de kinetoterapie, ședințe de activități recuperatorii și va trebui supusă unei intervenții chirurgicale importante.  

„Soluția este o operație de îndreptare și alungire a oaselor, operație care are niște costuri prea mari pentru posibilitățile mele, nefiind decontată de stat. Pe scurt, operația de care are nevoie Amina presupune fracturarea controlată a oaselor și introducerea unor tije metalice care să mențină oasele la distanță, astfel încât să formeze țesut osos. Pentru moment, Amina necesită controale la Cluj și București, joi trebuie să fim la Cluj, apoi pe 7 februarie la București. Atunci va trebui să stabilim care va fi data operației. Nu știu cum să fac, nu ne permitem financiar. Avem nevoie de ajutor”, spune Camelia, mama micuței Amina.

Notă: Am vizitat-o pe Amina în după amiaza acestei zile (03.01.2022). Este un copil minunat, energic, frumos, inteligent, care te cucerește cu zâmbetul său și cu firea sa! 

Dacă le puteți ajuta, vă rugăm să depuneți banii în contul de mai jos. Orice sumă contează, mai ales că din calculele mamei, operația va depăși 30.000 lei:

RO42BRDE200SV67622422000 deschis pe numele Maracu Camelia Maria la Banca BRD Târgu-Jiu

Galerie foto


Vizualizări: 13,307

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste