(închide)

Andrei Popescu, elev al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Motru: „Matematica este captivantă, îți antrenează mintea”

 

Îi place mult matematica, este ambițios și mereu conștiincios. De când era mic a început să joace fotbal și este sportul său favorit, dorindu-și să îl practice într-un cadru organizat, să poată participa la antrenamente cu un antrenor/profesor, însă momentan exersează pe un teren de lângă locuința sa. Andrei Popescu este elev la Școala Gimnazială Nr. 1 din municipiul Motru și promite că va pune mereu școala pe primul loc!

Este un copil sensibil și timid, dar a reușit să își învingă temerile cu ajutorul celor dragi. Are un frate mai mare, pe care îl numește mereu „modelul său” și pe care îl admiră. Deoarece fratele său mai mare este un elev de nota 10, Andrei Popescu vrea să îi calce pe urme! Fratele meu este foarte ambițios și conștiincios, el este exemplul meu și mă încurajează, iar în momentele în care îmi spune că nu pot, devin și mai ambițios.
Sunt un copil sensibil și timid, de aceea pot spune că la început am pășit sfios și cu multe temeri spre școală. Au fost multe zile când intram cu frică în sala de clasă, cu lungi oftaturi și cu dureri de burtă chiar. Mă gândeam că nu o să mă descurc. Mama mea și doamna învățătoare m-au ajutat să depășesc aceste momente prin încurajări și cuvinte frumoase la fiecare reușită. Doamna a fost alături de mine și ca un bun observator, a găsit soluția și a știut să mă ajute”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Andrei Popescu. 

Datorită încurajărilor familiei și ale învățătoarei sale, Andrei și-a depășit emoțiile și acum știe să facă față fiecărei provocări! „Așa s-a întâmplat în fiecare zi până când, ca la matematică, prin multe exerciții, am învățat și am reușit să fac față fiecarei provocări și să rezolv orice sarcină cu încredere și siguranță. Îmi place cel mai mult matematica, să calculez și să rezolv probleme. Matematica este captivantă, îți antrenează mintea, este ca un joc de acțiune. De multe ori îmi place să mă complic și să rezolv problemele printr-un singur exercițiu, iar atunci când greșesc, o iau de la capăt până reușesc. De multe ori, fratele meu îmi dă seara, înainte de culcare, mici teste cu calcule și apoi îmi dă notă. Cel mai mult îmi place când îmi spune că sunt bun!”, a adăugat elevul din Motru.

Pasionat de fotbal


Una din pasiunile copilului este fotbalul. Locuind în mediul rural, Andrei și fratele său au preferat mereu să se joace în aer liber, fotbalul fiind sportul care i-a unit de mici. „Bunicul meu ne-a amenajat un mic teren de fotbal în curtea fostei grădinițe, cu o poartă mare, la care a muncit foarte mult. A făcut asta pentru noi, să avem și noi un loc al nostru și să nu mai fie nevoie să mergem la terenul de fotbal din orașul Motru. Am o adevărată colecție de costume de fotbalist, cu mulți fotbaliști cunoscuți, dar și o colecție de mingi de fotbal, pe care le ținem într-un garaj. Sunt aproape 50 de mingi, nu toate bune, dar pe care nu pot să le arunc. Am promisiunea de la mama că mă va înscrie la antrenamente la fotbal, dacă mă voi strădui și mai mult la școală și dacă voi face mai mari eforturi în a citi mai mult. Mereu îmi spune că îi este teamă că voi face din fotbal o prioritate și nu voi mai opune școala pe primul loc”, a spus Andrei Popescu.

Galerie foto


Vizualizări: 985

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste