(închide)

Răzvan, elev din Motru: „Școala este importantă deoarece formează oameni și ne oferă șansa la o viață mai bună!”

 

Răzvan Mocioi este elev în clasa a III-a la Școala Generală Nr. 1 din municipiul Motru și este un copil cu totul special! Realist, inteligent, dornic să învețe pentru a își putea construi un viitor! Este pasionat de limba și literatura română, îi plac filmele polițiste și viseză să devină polițist, căci „este o meserie care impune respect și oferă protecție oamneilor”.

Răzvan are 9 ani și face parte dintr-o frumoasă familie, care mereu îl sprijină. Părinții i-au insuflat mereu principii sănătoase de viață. „Îmi place să merg la școala, îmi plac orele de limba și literatura română. La început am avut câteva momente grele din cauza timidității și a pronunției unor consoane. Cu ajutorul unor ore de logopedie, susținerea părinților și încurajărilor doamnei învățătoare, am reușit să capăt încredere în mine și să am rezultate bune la școală. Sunt un copil ascultător, responsabil și silitor. Pentru mine, școala este importantă deoarece formează oameni și ne oferă șansa la o viață mai bună. Proverbul ,,Ai carte, ai parte,, este adevărat!”, spune Răzvan.

Printre pasiunile băiatului se numără colecționarea cărților de benzi desenate, jocurile în aer liber și plimbările alături de familia sa. Chiar dacă are doar 9 ani, Răzvan Mocioi spune că a decis ce carieră vrea să urmeze: își dorește să devină polițist. Știe că pentru a avea ceea ce își dorește, trebuie să învețe, să se ocupe de teme și să fie responsabil. „Dorința mea, când o să fiu mare, este să devin polițist. Îmi place această meserie, deoarece impune respect, oferă protecție oamenilor și are legi care trebuie respectate. La școala îmi place munca în echipă. După părerea mea, fiecare copil este special în felul său. Cu multă muncă, ajutor și susținere toți reușim să facem lucruri bune și să avem rezultate care ne aduc doar bucurie. Sunt mândru de rezultatele mele și îi mulțumesc doamnei mele învățătoare pentru încurajare, pentru răbdare și pentru toate lucrurile bune și frumoase pe care mă învăță în fiecare zi”, a mai spus elevul Răzvan Mocioi.

Categoric Răzvan are dreptate: toți copiii sunt speciali! 

Galerie foto



Vizualizări: 2,048

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste