(închide)

ORDINUL ARTE MICI ,,FUGE” ÎN REPUBLICA MOLDOVA, IAR MARELE PREMIU AJUNGE LA TG-JIU

 

Site-ul Salonului de Pictură ARTE MICI a fost ,,Hackerit”

După ce site-ul  https://artemici.ro  a fost atacat cibernetic, în mod repetat,  Salonul de Pictură „Arte Mici”  a reușit să facă  public numele câștigătorilor pe site-urile partenerilor media și să rămână în grafic , cu etapele  acestui eveniment unicat.

<< În ultimele cinci zile site-ul  https://artemici.ro, ,,ziarul de propagandă” al Salonului de Pictură ARTE MICI, a fost victima mai multor atacuri cibernetice, dar acest lucru nu ne-a împiedicat să parcurgem pașii și etapele propuse, fiind ajutați de partenerii media să aducem la cunoștința publicului artiștii premiați , în anul 2023. Pe această cale doresc să le mulțumesc, pentru că ,,țin copilăria aprinsă la maxim!”>>, a precizat Florin Preda-Dochinoiu, fondatorul acestui eveniment minunat .

 Artiști din opt țări înscriși la concurs

Anul acesta, la Salonul de Pictură „Arte Mici”  s-au înscris peste 400 de artiști  din Republica Moldova, România, Germania, Serbia, Bulgaria, Franța, Spania și Marea Britanie, cu peste 600 de lucrări de pictură. În concurs predomină lucrările artiștilor din Republica Moldova și România, cele două țări având o pondere de participare, în proporție de 95%.

Un juriu cât un continent

Juriul acestei ediții a fost format din Pavel Şuşară, Michael Lassel, Dan Neamu, Dan Cepeși, Alexandra Maciac şi Florin Preda-Dochinoiu, un  juriu invidiat și dorit de multe bienale și saloane de artă  din România.

               Cu toate dificultățile întâmpinate , domniile lor au reușit să aducă sperața și bucuria în sufletul artiștilor participanți.

               <<(...) Prima dată când m-am înscris la un concurs eram în clasa a VI-a. Eram foarte mândru de acel mic tablou ce l-am prezentat. M-am gândit chiar mult la ce și cum să pictez. Am fost fericit în timp ce pictam. Făcusem tot ce am putut și l-am trimis în lume pentru ca toți să se uite la pictura mea... și nu am câștigat marele premiu. Opinia juriului a fost: „...folosire interesantă a culorii”.

               Habar n-aveam ce vreau să spună. Și am fost dezamăgit. Pe atunci încă nu  știam că de-a lungul carierei mele vor mai fi multe competiții la care urma să mă înscriu și că uneori voi câștiga,  iar alteori nu.

                Nu știam că vor fi mai mulți ,,jurori” în fața cărora mă voi prezenta și că uneori le vor plăcea munca mea și alteori nu.

               Intrarea în lumea artei este ca și cum ai cumpăra un bilet de loterie. 

               Uitându-mă la toate lucrările de artă prezentate aici (n.r. la Salonul de Pictură ,,ARTE MICI”), am realizat că artiștii participanți au fost ca o mică parte din mine , când eram în clasa a VI-a.

               Ceea ce doresc să le transmit este că,  dacă opera de artă este a ta și ideea este a ta și te-ai simțit fericit în timp ce o executai și ai dat în ea tot ce ai putut, și dacă lucrarea ta este expusă în această sală fabuloasă, atunci ai reușit.  Premiile de artă nu fac artiști buni și nici nu-i validează pe cei răi. Ele confirmă doar selecția unui juriu - și, dacă zeii artei îți zâmbesc, îți dau o diplomă drept dovadă…>>, a transmis, artiștilor  participanți la concurs, Michael Lassel, membru al juriului,  ,, un artist mondial, rafinat și sensibil al timpului  nostru”.

Organizatori și parteneri

Ediția a XIV- a  a SALONULUI DE PICTURA ARTE MICI (eveniment clandestin de pată, formă și culoare) a fost organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Dr. Tr. Severin, Primăria Municipiului Motru – Casa de Cultură Motru și Florin Preda-Dochinoiu în parteneriat cu Muzeul Național ,,Constantin Brâncuși”, Parohia Motru II, Parohia Motru I, Galeria AXA ART Timișoara, Gallery 13.ro,  Asociația Internațională a Polițiștilor Secția  Română – Regiunea 1 Gorj,  Asociația ,, Țara Noastră-Casa Noastră” , Poliția  Motru, FilipArt Bălăneștii Gorjului, SC IRIS CV SRL, SC AD-MUTRIUM SRL, S.C.Anbitas Com Prod SRL  și SC Leurda Impex SRL.

Partenerii media ai evenimentului sunt publicațiile GAZETA DE MÂINE, PAGINA OLTENIEI, Viața Gorjului, IMPACT ÎN GORJ,  CULT-URA, Motru Știri Locale,  Perspectiva și Ad- Mutrium.

  Festivitatea de premiere - în Catedrala Ortodoxă de la Motru

Festivitatea de premiere a Salonului de Pictură ,, Arte Mici” va avea loc sâmbătă , 25 martie 2023, ora 12,00, de Buna-Vestire, în Catedrala Ortodoxă din municipiul Motru, județul Gorj.

Anul acesta ORDINUL ARTE MICI ,, fuge” ÎN REPUBLICA MOLDOVA, iar MARELE PREMIU ajunge la  TG-JIU, dar toate premiile  Salonului de Pictură ,, ARTE MICI” pot fi văzuți aici:  https://www.gazetademaine.ro/eveniment/salonul-de-pictura-arte-mici-si-a-desemnat-castigatorii.html

Vizualizări: 877

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste