(închide)

Antonia din Motru, elevă în clasa a III-a: „Gândul meu este să progresez și să îmi depășesc limitele!”

 

Antonia Bălășoiu are 10 ani și este elevă în clasa a III-a la Școala Gimnazială nr. 2 din municipiul Motru. Fetița are rezultate foarte bune la școală, este pasionată de limba engleză, pe care o vorbește bine, de desen și pictură, dar și de lupte, unde a câștigat locul III la ultima competiție la care a participat.

Antonia este descrisă de profesorii săi drept o elevă care excelează în mai multe domenii! Este pasionată de limba engleză, lupte libere, desen, muzică, limba și literatura română, poezie! La 10 ani, micuța Antonia Bălășoiu a reușit să adauge în „CV-ul” său mai multe poezii publicate în revista culturală Ad Mutrium, poezii în limbile engleză și spaniolă, nu doar în limba română! De asemenea, Antonia cântă foarte bine și iubește muzica, făcând parte de ceva vreme din grupul „Prietenii pe portativ” condus de profesoara Nicoleta Pauliș din Motru. „Antonia este singurul nostru copil și este lumea noastră! Este un copil cuminte și care învață foarte bine. Își dorește să progreseze, chiar așa ne spune, deși are doar 10 ani! Mereu am sprijinit-o în urmarea pasiunilor sale, iar ea dovedește în fiecare zi că este foarte serioasă când vine vorba despre evoluția la scris, poezie, muzică, sport, limba engleză!”, a spus Daniela Bălășoiu, mama Antoniei.

Talentul la desen l-a descoperit în urmă cu mai mulți ani, alături de cei mai buni prieteni ai săi. A participat la Salonul de Pictură „Arte Mici” 2023, la care au fost înscriși peste 400 de artiști  din Republica Moldova, România, Germania, Serbia, Bulgaria, Franța, Spania și Marea Britanie, cu peste 600 de lucrări de pictură. „Antonia a descoperit talentul la desen în grupul de prieteni pe care îi are. Fetița mea are doi prieteni foarte buni și ne vizităm reciproc. Profesoara care a încurajat-o este doamna Modoran Ioana. Anul acesta, la Arte Mici, Antonia a câștigat premiul special Magia din culoare”, a spus Daniela Bălășoiu din Motru.

De-a lungul anilor, fetița a participat la mai multe competiții, unde a avut și rezultate bune: la lupte libere a câștigat locul 3, la limba engleză locul I; de asemenea, Antonia a publicat poezii sub îndrumarea profesoarei Adriana Morega. A mai câștigat locul 2 alături de echipa formată din mai mulți elevi pentru a participa la o competiție de jocuri logice, sub îndrumarea profesoarei Vînturiș Cosmina, dar și la Lumina Mat și Fii inteligent la matematică. „Legat de desen, vreau să progresez, să învăț cât mai multe tehnici, să devin din ce în ce mai bună. M-am gândit ce mi-ar plăcea să devin în viitor, chiar dacă am doar 10 ani! Mi-ar plăcea să fiu profesor de limba engleză! Limba engleză îmi place foarte mult. Practic și lupte libere, este o altă pasiune a mea. Pentru viitor, gândul meu este să progresez în toate activitățile mele și să îmi depășesc limitele”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Antonia Bălășoiu din municipiul Motru.

Galerie foto






Vizualizări: 1,139

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste