Apel de urgență: Nu vă apropiați de malurile Jiului! Volum de apă nemaiîntâlnit și pe râul Bistrița

 

Primarii comunelor Peștișani și Turcinești fac apel către localnicii care au terenuri pe malul Jiului să aibă mare grijă pentru că urmează inundații. "Debitul Jiului va depăși cotele de atenție. Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, atrag atenția cetățenilor comunei Turcinesti să ia toate măsurile posibile pentru protecția lor și a proprietăților aflate pe albia Jiului”, a spus Dumitru Modrea, primarul comunei Turcinești. “APEL DE Urgență! Atrag atenția cetățenilor comunei Peștișani pentru a-și lua măsuri de prevenție. În aceste momente SC Hidroelectrica SA deversează din barajul de la Clocotiș peste 70 mc/s de apă. Acest volum de apă nu a mai fost întâlnit niciodată pe râul Bistrița. Vă rog să luați toate măsurile posibile pentru protecția dumneavoastră și a proprietăților situate de-a lungul albiei râului Bistrița! Pentru aceasta a fost trasă și alarma de la primărie”, a transmis Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani.

Autoritățile se așteaptă la viitură pe jiu: „Ne așteptăm la undă de viitură pe Jiu, din cauza precipitațiilor abundente căzute. Noaptea trecută pe Jiul de Vest la Câmpul lui Neag, a plouat peste 130l/mp. Unda va tranzita zona județului Gorj începând cu ora 9.00 aproximativ. De asemenea, Hidroelectrica deversează pe Bistrița cu aproximativ 100 MC/s, iar Râul Sohodol la Runcu a depășit cota de atenție” a declarat, pentru Gorjeanul.ro, directorul SGA Gorj, Alexandru Buduran.

A fost transmis și un mesaj de avertizare RO-ALERT în cafre cetățenii sunt avertizați să nu se apropie de malurile râului Jiu. „Nu traversați râul Jiu prin apă și nu vă apropiați de malurile acestuia!”, a transmis ISU Gorj.

Vizualizări: 2,091

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste