Aronia, fructul-medicament, afacerea de succes a unui gorjean: „Produsele noastre păstrează toate proprietățile miraculoase ale fructului!”

 

În comuna gorjeană Dragotești, inginerul Marius Toporiște a înființat în 2013 o plantație de Aronia, fructul-medicament cu proprietăți benefice pentru sănătate. Produsele marca gorjenească „Cerdacul cu Aronia” păstrează toate proprietățile miraculoase ale fructului-medicament. Detalii despre ele găsiți pe www.cerdaculcuaronia.com și pe paginile de facebook: - Cerdacul cu Aronia https://www.facebook.com/plantatiearonia - Plantatie Aronia https://www.facebook.com/fructearonia

Cerdacul cu Aronia este numele pe care inginerul Marius Toporiște l-a ales pentru afcaerea sa, pe care a pornit-o cu gândul la sănătatea semenilor. Aronia este un fruct medicament, un super-antiodidant, îmbunătățește vederea, reglează colesterolul și glicemia, previne bolile cardiovasculare, întărește sistemul imunitar și rezistența organismului, ajută refacerea celuleor din organism, având acțiuni benefice în peste 100 de afecțiuni, susțin specialiștii. Știind aceste lucruri, inginerul Toporiște a ales să înființeze plantația lângă casa bunicilor săi, o casă cu cerdac, veche de ami bine de 100 de ani, plină de amintiri ale unor oameni excepționali. „Am avut o copilărie autentic românescă, cu tot ce înseamnă viața la țară, cu frumusețea și perfecțiunea traiului alături de bunici. Iubind natura, dealurile și pădurile, am încercat să ne întoarcem în timp și să recondiționăm casa veche de o sută de ani a bunicilor. Este o casă autentică din lemn, din zona Gorjului, în care un meșter popular a locuit la bunicii mei timp de 6 luni, pentru a realiza sculpturile din lemn și a crea frumusețea acestei case. Plantația Aronia a apărut în 2013, acum 8 ani. Este o tradiție în zonă culesul de plante medicinale, ciuperci și fructe de pădure, precum și prepararea diverselor produse numai bune pentru sănătate. Astfel au apărut produsele noastre din Aronia Bio, produse care păstrează toate proprietățile miraculoase ale fructului medicament Aronia”, a spus Marius Toporiște.

Plantația este situată într-o zonă de deal, înconjurată de păduri, iar familia de antreprenori folosește doar îngrășământ de grajd pentru fertilizarea terenului. Din fructele bio culese din platația sa, Marius Toporiște face dulceață, tintură și oțet din aronia. „Analiza și certificarea calității fructelor și produselor din Aronia Bio produse manual Tinctură, Oțet și Dulceață din Aronia bio a fost realizată de Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA București, ca urmare a unui parteneriat, în cadrul unui proiect pe fonduri europene. După efectuarea analizelor de laborator a fructelor și produselor în cadrul laboratoarelor IBA București, la care a lucrat o echipă de 10 cercetători, s-a realizat un studiu de cercetare privind proprietățile produselor noastre. Produsele se remarcă prin calitatea lor senzorială, valoarea nutritivă și capacitatea antioxidantă, fiind benefice într-o dietă sănătoasă”, a spus antreprenorul din Dragotești.

În luna cadourilor, produsele Cerdacul cu Aronia au aplicate reduceri importante. Dulceața, oțetul, tincture-toate au prețuri speciale și la comenzile de peste 200 lei primiți un produs cadou. De exemplu, oțetul de Aronia este produs prin prepararea la rece a fructelor și conține enzyme, minerale, vitamine, fiind un tonic fără egal. Detalii  pe https://www.cerdaculcuaronia.com/online-store

Aronia este considerată a fi unul dintre cele mai sănătoase fructe de pe Pământ. Consumarea de fructe aronia este benefica în tratamentul bolilor cronice, cum ar fi cancerul, boli de inimă, Parkinson, bronșite, diabet şi multe alte boli. Fructele de aronia pot fi consumate proaspete, congelate, uscate, sub formă de tinctură, dulceață sau oțet.conțin vitaminele C, K,E, A, B, acid folic, zinc, fier, potasiu, au proprietăți antioxidante etc.

Pe inginerul Marius Toporiste îl puteți contacte  la numărul de telefon 0720071018 sau pe email: [email protected],

Galerie foto









Vizualizări: 2,628

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste