(închide)

Asistent medical cu vechime de peste trei decenii în SJU Târgu-Jiu: „Momentele în care pierzi pacienții sunt foarte grele”

 

De trei decenii s-a pus în slujba pacientului pe o secție unde suferința este la ordinea zilei. Liliana Marinoiu este asistent medical în cadrul Secției Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu de mai bine de 34 de ani. „Cele mai grele momente din carieră le-am trăit în pandemie. Secția a funcționat tot timpul, ne-am dorit să lucrăm și să ajutăm pacienții, dar a fost greu”, a spus Lili Marinoiu, asistent medical.

Liliana Marinoiu este asistent medical la Secția Oncologie de mai bine de trei decenii. A ales această secție în momentul în care a fost înființată la Spitalul Județean. Este un om empatic, înțelegător, omenos și capabil să înțeleagă suferința altora. Despre meseria de asistent medical, Lili Marinoiu spune că nu a regretat niciun moment că a ales acest drum. „Sunt absolventă a liceului sanitar și am ales această secție. Este adevărat că am fost martoră la multă suferință, pe care am făcut tot posibilul să o alin. Mi-am dorit să ajut pacienții, să simtă că îi înțeleg, că îi sprijin. A fi asistent medical nu este o meserie pentru orice om, trebuie să fii empatic și omenos, profesionist. Eu nu m-aș vedea făcând altceva. Este foarte importantă echipa medicală dintr-o secție, fiecare să știe ce are de făcut. La noi așa merg lucrurile”, a spus Liliana Marinoiu, asistent medical. 
Cea mai mare bucurie a unui asistent medical, spune aceasta, este să întâlnești foștii pacienți pe stradă și aceștia să îți mulțumească, chiar și după ani buni de la externare. „Am avut o pacientă pe care am întâlnit-o după mulți ani și mi-a mulțumit, spunându-mi că eu am fost cea care a încurajat-o și i-a spus că nu va muri. Profesia de asistent este grea, dar îți poate aduce satisfacții personale, sufletești. Momentele în care pierzi pacienții sunt foarte grele”, a mai adăugat Liliana Marinoiu, asistent medical la Secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

 42 de ani vechime

Asistentul medical Ana Neacșu lucrează în Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu de aproximativ 34 de ani, având o vechime totală în muncă de 42 de ani. „Din iulie 1988 lucrez în Secția Boli Infecțioase și am trecut prin momente bune și mai puțin bune, așa cum este în viață. Bolnavii întotdeauna au fost mulțumiți de mine. Am avut situații când și după 10 – 15 ani m-am întâlnit cu o pacientă și mi-a mulțumit. Și când îți spune mulțumesc după atâția ani, este ceva! În perioada Covid-19 a fost cel mai greu. Numai gândul că trebuie să te echipezi ca să intri în saloane, ne chinuia. A fost foarte greu și cei doi ani mi s-au părut 10! Mai ales să mergi acasă, să stai izolat de familie, să îți fie teamă că le vei da lor virusul, a fost greu și fizic și psihic! (…) Meseria de asistent medical este grea, dar este frumoasă!”, a afirmat Ana Neacșu de la Boli Infecțioase.
Urăm un sincer La mulți ani, multă sănătate, putere de muncă și cât mai multe împliniri profesionale tuturor asistenților medicali din Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, cât și celor din celelalte unități sanitare din județul Gorj!

Galerie foto




Vizualizări: 1,571

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste