Atenție! 116 furturi din locuințele gorjenilor în primele cinci luni ale acestui an

 

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Gorj, alături de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu, au marcat Ziua Europeană de Prevenire a Furturilor din Locuință, prin activități informativ-preventive, desfășurate în municipiul Târgu-Jiu, respectiv zona Victoria Pietonal, Piața Centrală și în incinta Shopping City Târgu-Jiu.

Astfel, polițiștii au distribuit flyere și recomandări preventive potențialelor victime ale infracțiunii de furt din locuință, care au vizat conștientizarea populației asupra riscurilor la care se expun, atunci când nu își securizează locuințele, în momentul părăsirii domiciliului.

Printre recomandările preventive adresate de polițiști, cetățenilor li s-a transmis să nu comunice datele despre plecarea de acasă pe rețelele de socializare, fiind principala modalitate prin care se vulnerabilizează în fața infractorilor.

La nivelul județului Gorj, în primele 5 luni ale anului 2022, s-a constatat o creștere a furturilor din locuință cu 31 de fapte, comparativ cu perioada similară a anului trecut (de la 85 de fapte în primele 5 luni ale anului 2020, la 116 fapte în perioada similară a anului 2022), dată fiind și perioada pandemiei, când cetățenii au petrecut mai mult timp la domiciliu, din cauza restricțiilor impuse de autorități.

Scopul acțiunii de astăzi a fost conștientizarea de către cetățeni a necesității adoptării unor măsuri de autoprotecție și a unei atitudini prudente față de locuință și bunurile proprii, neglijența proprietarului fiind, de cele mai multe ori, principalul avantaj al infractorilor.

Galerie foto


Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste