(închide)

Balul Voluntarilor din Novaci, primul eveniment important al acestui an!

 

Primul eveniment important al anului 2020 din viața orasului Novaci va avea loc pe 9 ianuarie. Este vorba despre cea de a doua ediție a BALULUI VOLUNTARILOR! Potrivit organizatorilor, Balul Voluntarilor are ca scop promovarea activităților de voluntariat organizate pe parcursul anului 2019 la nivelul orasului Novaci, dar si evidențierea voluntarilor care prin activitățile lor în afara locului de muncă zilnic, pe plan local, national sau internațional, al cursurilor în cadrul unor școli, licee și facultăți, din România sau din lume, și-au făcut timp pentru activități de timp liber, menite a impulsiona educatia realizată în afara sistemului național de învățământ, pentru activități care promovează traditiile locale, îndeletnicirile localnicilor etc.
„Cei mai implicati voluntari au fost TINERII, urmati de categoria CADRE DIDACTICE, cele mai spectaculoase activitati au apartinut unor coordonatori de cursuri, fosti elevi ai școlilor din Novaci, oameni de carieră sau tineri veniti la bunici, care traiesc departe de Novaci și chiar departe de România. Cele mai reusite proiecte realizate cu ajutorul voluntarilor au fost, Școala de vară - editia a II-a, Dăruiti zâmbete cu Moș Crăciun, Biblioteca stradală. Urcatul oilor la munte, Festivalul Tocanului, proiectele Posibile obiective turistice novăcene, Novaciul în imagini și multe altele, deoarece în fiecare activitate a Casei de Cultură Novaci a fost implicată activ comunitatea”, a spus profesorul Elena Basarabă, directorul Casei de Cultură Novaci. 

Balul voluntarilor va avea loc la restaurantul „Pădurea Statului”, începând cu ora 18,00. Cheltuielile vor fi suportate de fiecare voluntar în limita consumului. „Ziua voluntarilor trebuia sarbatorită pe 5 decembrie, dar am ales să schimbăm data datorită aglomerării de evenimente la final de an”, a mai spus directorul Basarabă. 

Galerie foto



Vizualizări: 721

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste