(închide)

A crescut pe străzi, abandonat de mamă într-o gară! Acum ajută oamenii străzii de câte ori are ocazia

 

Emil Constantin este din Lugoj și are 38 de ani. Cei din județul Timiș îl cunosc de ani de zile ca „Marius, copilul străzii”, după ce a fost abandonat acum trei decenii în Gara Timișoara de mama sa. Povestea sa este cutremurătoare, dar este și un adevărat exemplu, căci, Emil sau „Marius, copilul străzii” și-a depășit condiția c ajutorul unor oameni cu suflete bune și acum este căsătorit și tată al unei minunate fetițe de 9 ani. An de an, Emil Constantin încearcă să aducă bucurie în sufletele oamenilor năpăstuiți de soartă, care trăiesc pe străzi sau prin gări. 

Avea doar 8 ani când mama l-a părăsit într-o gară din Timişoara, în a doua zi de Crăciun. Timp de 16 ani, Marius Emil Constantin a trăit pe străzi şi în gări. Acum, din copilul străzii a ajuns om împlinit, cu familie, casă şi serviciu. „Era 26 decembrie 1990 şi aveam opt ani. Îi făcusem pe 21 decembrie. Mama mi-a zis că mergem să mâncăm o prăjitură şi am ajuns în Gara Timişoara. M-a lăsat acolo şi a plecat, iar eu am rămas aşteptând să apară cu prăjitura şi cu sucul. Au trecut vreo trei ore şi ea n-a mai venit. Îmi ştiam doar prenumele, iar când doi poliţişti au venit la mine şi m-au întrebat cum mă cheamă le-am zis Marius. Atât. Nu ştiam unde locuiam. Unul dintre poliţişti mi-a dat două felii de pâine şi salam să mănânc. (...) Am stat trei ani în gara din Timişoara. Am cerşit ca orice copil al străzii. Nu am avut ani şi ani de zile o pereche de ghete. Umblam desculţ. Niciodată n-am răcit. Dumnezeu mereu a avut grijă de mine”, a spus tânărul. În 1993, Marius a ajuns în Gara Lugoj şi a decis să rămână aici. În 1997, destinul i-a zâmbit lui Emil Constantin şi i l-a scos în cale pe pastorul baptist Gigel Olariu. De atunci viața sa s-a schimbat. „De la acest om am învăţat foarte multe lucruri. Anii au trecut şi cu bune şi cu rele. Apoi, trebuie să le mulţumesc lugojenilor, căci mereu au avut grijă de mine. În 2005 am primit o casă, adică o garsonieră în care locuiesc şi acum. Când lugojenii au aflat că am o locuinţă, foarte mulţi au venit şi mi-au adus multe lucruri de care aveam nevoie. Tot în acel an am luat decizia să mă botez şi am devenit baptist”, a mai povestit tânărul. În 2009, Marius Emil Constantin s-a căsătorit!

Pachete pentru oamenii străzii

Pe 21 decembrie și-a celebrat ziua de naștere și, la fel ca în fiecare an, a vrut să facă ceva deosebit și pentru oamenii străzii, mai ales că atâția ani și el a fost printre ei. Pe 19 decembrie, cu ajutorul unor oameni de bine și din banii săi, fostul copil al străzii a împărțit 54 de pachete cu daruri la Timișoara și 25 de pachete la Lugoj, la Centrul Sf. Nicolae. „A fost emoționant și m-am bucurat că am putut să fac acest lucru. Să le dea Dumnezeu sănătate tuturor”, a spus Emil Constantin. 

 Și pentru el și pentru cei cărora le-a făcut daruri, Crăciunul a fost mai frumos!

Galerie foto



Vizualizări: 4,276

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste