(închide)

Bogdan Guran, talentat solist de muzică populară: „Îmi doresc să ajung un cunoscut artist, măcar pe jumătatea doamnei Niculina Stoican!”

 

Iubește muzica și dansul popular și își dorește să ajungă, peste ani, un cunoscut interpret, care să ducă melodiile gorjenești pe marile scene ale țării!

Bogdan Guran are 15 ani și este din comuna Bălești. Adolescentul pasionat de folclor studiază Industria Alimentară la Colegiul Gheorghe Magheru din Târgu-Jiu, profil pe care el l-a ales. Pe lângă muzică, lui Bogdan îi place să scrie: sub îndrumarea unor profesori de excepție, copilul învață lucruri noi și sper să devină din ce în ce mai bun. Ca în oricare alt domeniu, știe că trebuie să muncească, să învețe și să fie determinat să reușească! „Studiez muzica de 8 ani, iar pe viitor vreau să dau la facultatea de muzică (conservator) și vreau să devin profesor de muzică. Sunt solist al ansamblului Altița și dansator al Ansamblului Brâulețu din Bălești. La școală, prefer Limba și literatura română. Și scriu, îmi place, am apărut și în Revista "Lumina din cuvânt". Când eram mai mic am scris și poezie, acum compuneri, eseuri, povești etc. Am scris și pentru cercul de civică din clasele mici. Autorii mei preferați sunt Ioan Slavici, Gabriel Garcìa Marquez și mulți alții. La liceu m-am acomodat foarte repede. Colegii sunt foarte deschiși și profesorii sunt foarte înțelegători, avem profesori foarte buni, apreciați la ivel județean și nu numai, datorită rezultatelor pe acre le-ai avut cu elevii dumnealor”, a spus, pentru Pagina Olteniei, elevul Bogdan Guran.  

Muzica, marea sa pasiune!

Face muzică de opt ani de zile și în fiecare an a evoluat. Iubește folclorul, dansul popular, tradițiilr românești, despre care încearcă să se documenteze mereu. Îi plăcea să cânte de mic, așa că părinții au decis să îl înscrie la Bălești, la profesorul Elena Popescu Lăzăroiu. Aceasta este omul care l-a învățat tot ce știe, care i-a insuflat și mai multă dragoste față de tot ce este profund românesc și care îl va ajuta și pe viitor să se perfecționeze în domeniul muzical. „De când eram mic îmi plăcea foarte mult să cânt. Profesorul care m-a îndrumat de-a lungul acestor ani este doamna Elena Popescu Lăzăroiu de la Balesti. (…) Am două melodii proprii, aceste melodi au fost compuse de doamna Aura Stoenescu. Cele două melodii sunt despre mine si familie și se numesc Dragii mei părinți iubiți! și Io-s Ilie de la Jiu! Muzica pentru mine înseamnă refugiul, căci prin muzică exprim starea mea de suflet, ceea ce simt, fie că sunt vessel, fiind că sunt melancolic. La concursuri nu am prea participat”, a mai adăugat Bogdan Guran. Adolescentul visează ca peste cinci ani de zile să scoată pe piață primul său album și să aibă foarte multe melodii proprii! Este norocos și spune că familia l-a susținut mereu. Părinții săi, oameni simpli și muncitori, îi sunt mereu alături. Tot ceea ce își dorește este să nu îi dezamăgească vreodată: „Mama mea se ocupa cu confecționarea hainelor . Tatăl meu este miner. Sunt singurul copil, iar în ceea ce priveste pasiunea mea pentru muzică si dans, ei ma susțin foarte mult. Pentru Conservator aș vrea să mă pregătesc chiar din acest an pentru că vreau să învăț mai multe lucruri noi. Visul meu cel mai de preț este să fiu sănătos alături de familia mea și să ajung un cunoscut artist de muzică populară, macar pe jumătatea doamnei Niculina Stoican!”, a declarat interpretul de muzică populară.

Galerie foto




Vizualizări: 2,685

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste