(închide)

Târgujianca Patricia Bîrsan, la „Arena Bucătarilor”, alături de Chef Cosmin Bogdan Cozma!

 

Patricia Bîrsan, din Târgu-Jiu, este una dintre participantele la Tabăra Meseriașilor, experiență care a ajutat-o să crească personal și professional. Deși acum studiază la București pentru a devein asistent medical, Pati Bîrsan spune că marea sa pasiune va fi mereu gătitul! A lucrat alături de Chef Cezar Munteanu, dar și de alți maeștrii, iar ultima experiență de succes bifată este finala de la „Arena Bucătarilor”! A făcut o echipă minunată cu Chef Cosmin Bogdan Cozma, clasându-se pe locul III!

Devenită deja tradiţie, competiţia Arena Bucătarilor își propune, an de an, să premieze talentul și măiestria celor mai pasionaţi bucătari care demonstrează juriului, prin tehnici ingenioase de preparare a bucatelor, că merită unul dintre premiile puse la bătaie. Cea de-a XI-a ediție Arena Bucătarilor, competiție de tradiție marca Selgros Cash & Carry România, și-a desemnat câștigătorii în seara zilei de 29 octombrie, la Centrul Gastronomic Arena Bucătarilor din Brașov. Marele premiu la Arena Bucătarilor Seniori, constând în suma de 12.000 de lei și dreptul de a participa, în 2020, la concursul culinar internațional Les Chefs en Or de la Paris, a fost adjudecat de Emanuel Mocan, în vârstă de 23 de ani, din Cluj Napoca. Excelența clădită pe pasiune s-a remarcat și în preparatele prezentate de către ceilalți finaliști, următorii clasați fiind Alexandru Vreme,  locul II și Cosmin Bogdan Cozma, locul III. Chef Cosmin Bogdan Cozma a făcut echipă cu târgujianca talentată Patricia Bîrsan, tânăra fiind apreciată de maeștrii bucătari alături de care a lucrat în trecut.

Colaborare cu Chef Cosmin Bogdan Cozma


Apreciatul și cunoscutul Cosmin Bogdan Cozma, este Head Chef la restaurantul D.O.R. (retraiestecudor) din Bran. „Trebuie să îi mulțumesc foarte mult lui Chef Cozma, căci s-a ținut de capul meu doi ani de zile! Nu s-a lăsat până când nu am ajuns la el în bucătărie. Am făcut o echipă minunată la Arena Bucătarilor ediția 2019 și am câștigat împreună locul III. Toți clienții care intră pe ușa restaurantului D.O.R întreabă "Cât este intrarea la Muzeu?" Da, ați citit bine ,,La muzeu"! Restaurantul arată într-un mare fel și chiar vă rog să  îl căutatți! Restaurantul are o poveste pe măsură, sunteți invitații mei dacă vreți să o aflați, dar trebuie să faceți un drum la Bran!”, a mai adăugat Pati. Chef Bogdan Cozma face parte din Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism din Romania (ANBCT)  și datorită lui, Patricia Bîrsan a avut ocazia să participle la Conferința Națională a Bucatarilor si Cofetarilor din Romania editia a II a 2019. 

Cea mai tare experiență: Tabăra Meseriașilor

În 2016, Pati Bîrsan a participat pentru prima dată în programul Țara lui Andrei și Tabăra Meseriașilor organizate de OMV Petrom. Experinețele din tabără au schimbat-o pe Pati și i-au oferit posibilități la care nici nu visa. În 2017, Patricia a vrut să revină în tabără, așa că atunci când a fost întrebată dacă ar vrea să muncească pe timpul verii, s-a organizat imediat cu celelalte colege de tabără și a venit să lucreze în bucătărie. Astfel, în vara lui 2017, Pati, târgujianca pasionată de gătit, a fost ajutorul de nădejde al lui Chef Cezar Munteanu. „M-am dezvoltat foarte mult în tabără, atât personal, cât și profesional, mai ales datorită lui Chef Cezar, un om cu o inimă de aur. M-am bucurat foarte mult când m-a ales să-i fiu ajutor în bucătărie în ediția din 2017. Sunt pasionată de bucătărie, nu pot renunța la ea sau ea la mine”, a spus Pati Bîrsan.

La fel ca mulți alți elevi care au participat la Tabăra Meseriașilor, târgujianca a învățat să își depășească limitele și să aibă încredere în ea și în talentul ei. „Tot ce pot spune este că am avut noroc să mă număr printre elevii care au participat la Tabara Meseriasilor din Țara lui Andrei. Nu îmi pot uita mentorul care m-a făcut să iubesc bucătăria: Chef Cezar Munteanu! Un om deosebit care si-a pus frumos amprenta asupra mea. El a văzut ceva în mine, ceva ce eu încă nici nu observ. Un om cu o răbdare absolută, iubește ceea ce face cu toată ființa lui. Eu fiind o persoană foarte activă și mereu dornică de a cunoaște foarte multe lucruri, nu mă pot hotărî exact ce vreau să fac în viitor, prefer să încerc și să experimentez cât mai mult. Bineînțeles că Chef Cezar a înțeles asta, mi-a spus "când te saturi de umblat prin lume, te aștept în bucătărie". Datorită taberei mi s-au deschis noi drumuri, am cunoscut mulți chefi bucătari: Emanuel Mocanu, Roxana Blenche,  Cosmin Bogdan Cozma și toată echipă de la ANBCT!”, a declarat Pati Bîrsan pentru publicația Pagina Olteniei. Să lucrezi cu Chef Cezar e un privilegiu la care mulți aspiră, iar Pati a primit această șansă. 

Galerie foto









Vizualizări: 2,819

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste