Din vârf de munte, produsele din carne de Angus de la Gornăcel-Gorj, ajung în farfuriile românilor!

 

Familia Popescu din comuna Schela deține o fermă de vaci din rasa Angus, rasă foarte apreciată pentru carnea sa gustoasă-una dintre cele mai bune din lume! Sunt singurii gorjeni care dețin sute de vaci din această rasă. Prin multă muncă, soții Daniel și Mădălina Popescu au înființat la Gornăcel-Schela și o carmangerie și urmează să deschidă un magazin în Târgu-Jiu și unul la Pitești. Acum comercializează șapte produse din carne Angus care au primit certificat de „produs montan” de la MADR, carnea și aceste mezeluri ajungând la iubitorii de carne și la mai multe restaurante din România.

Carnea de Angus este o delicatesă în restaurantele de lux pentru gustul și textură aparte. Daniel și Mădălina Popescu știu acest lucru și au „pariat” pe o afacere care merge foarte bine. Muncesc mult, au investit mulți bani de-a lungul anilor, au accesat și fonduri guvernamentale și vor mai accesa. Au deja în derulare două proiecte de extindere pe fonduri europene. Cei doi fermieri spun că au cumpărat primele vaci Angus din Germania, în 2013 și acum au 200 de capete. S-au înscris și în Cooperativa Angus Sud Oltenia și participă la târgurile de profil din România, acolo unde produsele lor sunt extrem de apreciate. Ca să își poată crește vacile Angus așa cum trebuie, soții Popescu au închiriat câteva sute de hectare de teren în munți, mai exact în Pasul Vulcan și acolo pasc vitele mai bine de jumătate de an, iar în restul anului le țin la ferma din Gornăcel. „Peste 8 luni ale anului, văcuțele noastre trăiesc pe 500 ha de pășuni din inima Carpaților Meridionali, la peste 1650 m altitudine, unde aerul curat de munte și iarba grasă și plină de nutrienți le oferă cele mai bune condiții de creștere. Pe timpul iernii animalele noastre sunt hrănite cu furaje naturale produse pe cele 50 ha pe care le semănăm an de an. Prin asigurarea unui adăpost corespunzător pe timp de iarnă, efectuarea cu rigurozitate a tratamentelor sezoniere, creșterea vițeilor în sistem mamă alăptantă-vițel și furajarea naturală, am reușit să obținem rețeta perfectă de dezvoltare a unei ferme de animale competitive pe piața din România”, spun soții Popescu pe site-ul de prezentare al afacerii lor https://www.mezeluriangus.ro

Luna trecută, mai exact pe 23 octombrie, familia Popescu din Gornăcel a primit vestea că șapte produse ale carmangeriei lor au primit atestat de „produs montan”: decizia a fost a Agenției Montane, astfel că familia Popescu are dreptul de utilizare a mențiunii facultative de produs montan pentru cârnați grill, cârnați picanți, pastramă de Angus, salam montan, parizer Angus, burger și pastă de mici Angus. Toate produsele sunt din carne de vită de rasa Angus și sunt produse la carmangeria din comuna Schela. „În toate acțiunile pe care le-am întreprins de-a lungul anilor, ne-am gândit în primul rând la clienții noștri. Astfel, am reușit să ridicăm o hală de top dotată cu echipamente moderne, care respectă toate condițiile de prelucrare a cărnii într-un mediu steril. Astfel producem într-un sistem integrat carne proaspătă și calitativă de vită Angus, conform ultimelor standarde europene”, susțin soții Popescu. În curând, aceștia intenționează să deschidă primul magazine din municipiul Târgu-Jiu.

De la fermierii din Gornăcel au cumpărat viței și vițele alți doi gorjeni din Bumbești-Jiu și Fărcășești, care, luându-I pe cei doi fermieri ca exemplu, își vor încerca norocul în această afacere.

Pe soții Popescu și gustoasele lor produse îi găsiți la Carmangeria din Schela, pe https://www.mezeluriangus.ro, dar și pe https://www.facebook.com/MezeluriAngus

Galerie foto
Vizualizări: 653

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste