(închide)

Chipul lui Decebal va fi iluminat artificial! Află când

 

Autorităţile județene din Mehedinți vor ilumina artificial statuia care a devenit simbol al Clisurii Dunării: chipul lui Decebal! Din data de 3 mai, turiştii vor putea vizita a doua cea mai mare statuie din lume, inclusiv pe timpul nopţii.
Chipul lui Decebal, de la Mraconia a devenit, fără îndoială, unul dintre cele mai importante obiective turistice din sud-vestul României. Statuia realizată de o echipă de alpinişti, sub coordonarea sculptorului Florin Cotarcea, din dorinţa şi cu finanţarea unui mare român, Iosif Constantin Drăgan, a adus în ultimii ani, în Clisura Dunării sute de mii de turişti. 

Pe 3 mai, la ora 21:00, autoritățile județene vor aprinde iluminatul artificial al statuii mărețe. Chipul lui Decebal vine să demonstreze participarea certă a poporului daco-trac la formarea culturilor europene și, astfel, a existenței unei civilizații la Dunăre. „Sectorul transfrontalier România-Serbia este vizitat anual de peste 50.000 de turiști. Unii dintre aceștia tranzitează zona cu vasele de croazieră, alții la bordul autovehiculelor. Datorită chipului lui Decebal localitățile din Clisura Dunării au cunoscut o dezvoltare economico-socială intensă, aici construindu-se peste 100 pensiuni, microhoteluri și case de vacanțe", a precizat Aladin Georgescu, președintele CJ Mehedinți. basorelieful are o înălțime de 55 metri și o lățime de 22 metri. Omul de afaceri Iosif Constantin Drăgan a fost cel care a promovat și finanțat ideea acestei lucrări efectuate în perioada 1994 — 2004. La realizarea statuii au lucrat 12 sculptori alpiniști, inițiatorul cheltuind cu sculptarea ei peste un milion de dolari. Lucrările au fost conduse de sculptorul român Florin Cotarcea. Sub chipul lui Decebal a fost săpată în stâncă inscripția în latină: "DECEBAL REX — DRAGAN FECIT" ("Regele Decebal — făcută de Drăgan").

Galerie foto


Vizualizări: 365

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste