(închide)

Concursul „Triada: Resurse-Reciclare-Recondiționare”, organizat de Liceul Tehnologic Târgu-Jiu. Elevi motreni, printre câștigători

 

La Liceul Energetic din municipiul Târgu-Jiu a avut, astăzi, loc cea de-a XII-a ediție a Concursului Național de Comunicări Științifice “Triada: Resurse-Reciclare-Recondiționare”, la care au participat mai multe unități școlare cu profil tehnic din județ și din țară. Elevii au avut de realizat lucrări practice, panouri și machete funcționale, din materiale reciclabile, susținând deopotrivă energia verde. 

Au fost înscrise la concurs echipaje formate din 1-2 elevi coordonați de 1-2 profesori din unitățile de învățământ profesional și tehnic din țară. Scopul concursului a fost de a dezvolta la elevi competenţe specifice domeniului tehnic prin abordare teoretică și/sau practică a temei concursului, de promovare a originalităţii inventivității şi creativităţii elevilor.

Concursul a fost un bun prilej pentru diseminarea și promovarea rezultatelor cadrelor didactice și ale elevilor, cunoașterea celor mai noi realizări din domeniul tehnicii abordate, menținerea contactului între specialiști, stimularea creativității și promovarea rețelelor de excelență în învățământul românesc, identificarea posibilităților de realizare a unor colaborări și parteneriate. Prin tema propusă: „Triada Resurse-Reciclare-Recondiționare”, concursul se încadrează în Programul Național ,,Săptămâna verde” în acord cu prevederile raportului ,,Educația privind schimbările climatice și mediul
în școli sustenabile”.

Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni:

Secțiunea I.
INVENTICĂ-INOVAȚIE - Concurs de idei teoretice și practice pentru elevi

Secțiunea II.
RECICLARE-RECONDIȚIONARE-RESURSE PENTRU VIITOR - Sesiune de
comunicări științifice pentru cadrele didactice.

Printre câștigători s-au numărat și elevii Liceului Tehnologic Motru. „Felicitări, dragi elevi pentru rezultatele onorabile la cele două secțiuni ale Concursului Național: Triada: Resurse - Reciclare - Recondiționare. Concursul Național este inclus în Lista Concursurilor Naționale Școlare conform Anexei Nr. 5 la OME Nr. 3207 /12.01.2023,poziția nr. 57. Secțiunea: Utilizarea TIC /Locul II pe țară: Elevi: Bivolaru Maria - Carmen, Cernica Dumitru Adrian /cls. a IX a B (prof. coordonator /Ardeiu Daniela, Rușet Adela)  Locul I pe țară la secțiunea machete, panoplii: Mutu Elena - Bianca, Tarabuță Robert Ionică/cls. a XI a G (prof. coordonator: Manciu Grațiela, Andrițoiu Constantin)”, au transmis profesorii Colegiului Tehnologic Motru. 

Tot astăzi, a avut loc și una dintre activitățile unui proiect Erasmus la care a luat parte Liceul Energetic Târgu Jiu, având ca parteneri unități școlare din Polonia, Suedia și Grecia. Din aceste țări,  s-au prezentat 33 de elevi și 11 cadre didactice.

 Detalii și video AICI și AICI

Galerie foto



Vizualizări: 483

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste