(închide)

Constantin Bobu, pugilistul care a devenit campion după doar trei meciuri! Antrenor: „Are o sclipire a lui!”

 

Face parte dintr-o familie săracă din municipiul Târgu-Jiu (cartierul Obreja n.red.), dar este un campion! Și nu la orice sport, ci la box! Constantin Bobu sau Doru cum îi spun cei care îl cunosc, are 17 ani și este campion național la box după doar trei meciuri disputate oficial. Va participa și la Campionatele Europene de Box. „Eu sunt cel mai mare dintre frați, mi s-a întâmplat să plec nemâncat la sală, la antrenamente sau pe unde aveam treabă, trebuia să rabd, căci eu sunt cel mai mare. Ca să le rămână mâncarea fraților mei. Este greu. A fost greu, dar mereu m-am rugat la Domnul Iisus ca să ne ajute și ca să fac și eu o carieră”, spune băiatul ajuns campion național. Antrenorul său îi este ca un al doilea tată și are mereu grijă de Doru Bobu.


Anul trecut, în toamnă, Constantin „Doru” Bobu a câștigat titlul de campion național de juniori la categoria 70 kg. Campionatul Național de Box pentru juniori au avut loc în perioada 14-18 octombrie la Sala Sporturilor din Târgu-Jiu. Evenimentul a reunit la start peste 200 de pugiliști, printre care și sportivi gorjeni antrenați de Doru Neamțu, de la CS Pandurii. Constantin Bobu a fost descoperit de antrenorul Doru Neamțu, care i-a devenit un al doilea tată. Acesta îl ajută pe tânăr cu bani, inclusiv să își facă actele de identitate, dar și să urce în ring și să devină campion național la juniori. Pugilistul târgujian provine dintr-o familie cu 7 copii, iar părinții săi nu au un loc de muncă stabil. Visul adolescentului este să le poată face părinților și fraților săi o casă, căci acum locuiesc toți într-o singură cameră, într-o sărăcie lucie. Chiar dacă toată viața sa, Doru Bobu s-a luptat cu sărăcia și prejudecățile, nu s-a dat niciodată bătut și cu ajutorul antrenorului său, Doru Neamțu, a reușit să atingă performențe la care alții visează. Promite că nu va renunța niciodată la box și își dorește să câștige alte și alte medalii de aur! „Îmi place foarte mult boxul și vreau să fac o carieră în acest sport. Idolul meu este Mike Tyson. Îi mulțumesc foarte mult maestrului meu, care m-a ajutat mereu, când am fost în delegații, dânsul mi-a plătit tot. Eu sunt cel mai mare dintre frați, mi s-a întâmplat să plec nemâncat la sală, la antrenamente sau pe unde aveam treabă, trebuia să rabd, căci eu sunt cel mai mare. Ca să le rămână mâncarea fraților mei. Este greu. A fost greu, dar mereu m-am rugat la Domnul Iisus ca să ne ajute și ca să fac și eu o carieră, ca să îmi pot ajuta pe mama, tata și pe frații mei. Este greu ca sport, dar am luptat, am dat (*cu pumnii), am luat, dar am învins. Îmi place boxul cel mai mult și muncesc mult ca să am rezultate. De mic sunt pasionat de acest sport”, a spus pugilistul Doru Bobu.

Condiții de viață de neimaginat

Marii campioni provin din familii cu o condiție de viață grea spre foarte grea! Acest lucru, care se spune des, pare a fi foarte adevărat și aplicabil și în cazul adolescentului din Târgu-Jiu. Antrenorul său îi este mereu alături și speră să găsească și alți oameni dornicisă ajute familia copilului și pe sportiv. Doru Neamțu s-a speriat când a văzut în ce condiții trăiește campionul și familia sa. „Viața acestui băiat nu a fost vreodată ușoară. Face parte dintr-o familie săracă. (...) Am reușit să îi fac buletinul și să îi scot lui Doru certificatul de naștere și le păstrez la mine acasă. Îi sunt ca un al doilea părinte. Este un campion, un copil bun și ambițios, care își dorește să reușească în acest sport. Este unul dintre tinerii cu un potențial foarte mare, care a devenit campion după doar trei meciuri disputate în cariera sa de până acum. (...) În România, campionii cu rezultate notabile, provin din familii sărace, au avut viață grea. Acum 4 ani l-am cunoscut pe acest copil. Venea la sală și îl puneam să ne strângă mănușile. El are la activ trei meciuri și a ajuns campion național. Are o sclipire a lui! Eu îl ajut cum pot, dar îl pot ajuta și alții, care au mai mult. Este un pugilist cu mare potențial!”, a declarat Doru Neamțu, antrenor.

Sursa informațiilor: https://www.radioinfinit.ro/in-ce-conditii-mizere-traieste-un-campion-din-targu-jiu-de-multe-ori-am-mers-flamand-la-antrenamente/

Alte informații despre campion puteți afla de la antrenorul său-https://www.facebook.com/neamtu.doru. Tot la el puteți apela dacă doriți să îl ajutați pe campionul Constantin Bobu.

Galerie foto


Vizualizări: 960

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste