CT Motru, campanie Ecoprovocarea la Școala Gimnazială Nr.2 Motru

 

Eevii de la Colegiul Tehnic Motru au organizat alături de profesorii lor, ȋn cadrul proiectului Ecoprovocarea, campania de constientizare-Colectarea selectivă a sticlelor de plastic si a peturilor de aluminiu. Activitatea a fost coordonată de Mihaela Crăciunescu, profesor și de elevele Bololoi Ionela, Safta Madălina, Căruntu Maria şi Săndulache Andreea – de la Colegiul Tehnic Motru, alături de bibliotecara Neagu Ileana-de la Şcoala Gimnazială Nr.2 din municipiul Motru. Scopul organizarii acestei campanii a fost informarea elevilor de la Şcoala Gimnazială Nr.2 despre importanţa protejării mediului. La activitate au participat elevi din clasa a III a, prof. Diaconescu Anca şi prof. înv. primar Stamatoiu Ancuţa –consilier educativ.
Campania de informare si constientizare s-a desfăşurat în Biblioteca Şcolii Gimnaziale Nr2. Elevele organizatoare au prezentat informații  reprezentative pentru protecţia mediului, un referat despre tipurile de plastic –realizat de Safta Mădălina. Elevele Căruntu Maria si Săndulache Andreea au prezentat planşele şi flayerele realizate de ele.
Eleva Bololoi Ionela a prezentat un CD cu materiale informative despre plastic, aluminiu şi videoclipurile ,,Importanţa reciclării deşeurilor” din Ecobiblioteca elevilor.
„Elevii au aflat cu această ocazie de desfăşurarea concursului Ecoprovocarea, cum pot participa şi ei la colectarea selectivă a deşeurilor. Au fost încântaţi că pot colecta şi ei peturile de plastic si aluminiu. La următoarea întâlnire vor face şi ei desene sugestive.
Au urmat discuţii despre cum putem avea un oraş mai curat. De la inceput: educatia ecologica trebuie sa inceapa din frageda pruncie, sa se cultive, dezvolte pana la a forma o conduita stabila in acest sens, asta pentru ca anumite gesturi sa nu fie optionale: astazi reciclez, dar maine nu o mai fac pentru ca sunt plictisit. Scoala va avea un rol esential in modelarea si formarea acestei conduite. Pentru aceasta este insa nevoie de cadre didactice educate si ele in acelasi sens, pentru ca nu poti invata un copil sa faca ceea ce tu nu faci sau respingi pentru ca ti-e prea lene sa economisesti, reciclezi, plantezi arbori”, a spus profesorul Mihaela Crăciunescu.

La CT Motru, profesorul Crăciunescu și colegii săi, alături de elevi, inițiază proiecte privind protectia mediului sau raspundem solicitarilor celor de la primaria municipiului de la sectia Mediu privind diferite actiuni; observă problemele de mediu ale orasului, le notam, fotografiem si ii tragem de maneca pe cei vinovati; informează pe cei de acasa despre responsabilitatile pe care le au pentru a proteja mediul inconjurator; participă la actiuni de ecologizare: gradina scolii, parcurile din oras, sau in padure; „Nu mai putem tine ochii inchisi.Pentru ca nepasarea ne poate fi fatala.Si daca de noi nu ne pasa, pentru ca avem o tendinta de a ne crea propria suferinta, sa ne gandim la copiii nostri care vor ajunge sa stapaneasca un Pamant pustiit din cauza neglijentei umane.
Am fost impresionata de spontaneitatea elevilor, de raspunsurile corecte si mai ales de afectiunea doamnei bibliotecare Neagu Ileana. Pot spune ca a fost o zi minunata pentru noi si cea mai reusita campanie a noastra! Va multumim micutilor si mult respect doamnelor invatatoare si doamnei bibliotecare!”, a mai spus Mihaela Crăciunescu.

Vizualizări: 753

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste