(închide)

„Cu credință în suflet, să înfăptuim!” sau despre bucuria de a dărui la Școala Nr. 3 Rovinari

 

Din dorința de a îi învăța pe elevii Școlii Gimnaziale nr. 3 din orașul Rovinari ce înseamnă cu adevărat Sărbătorile de iarnă, șapte cadre didactice inimoase s-au implicat, și anul acesta, în buna desfășurare a proiectului „Cu credință în suflet, să înfăptuim!”, prins în Strategia Națională de Acțiune Comunitară (SNAC) 2018. Cu ajutorul binevenit și al unor sponsori, elevii au dus daruri unor copii mai puțin norocoși decât ei, unor bătrâni singuri și au colindat cu bucurie mai multe instutuții din Gorj.

Cei 45 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 3 din Rovinari, alături de cei șapte dascăli care s-au implicat în proiectul „Cu credință în suflet, să înfăptuim!” au vrut să le însenineze sărbătorilor celor mai puțin norocoși, așa că s-au pus din timp pe treabă. Au strâns daruri pentru micuții de la centrul de plasament „Copiii nostril de pretutideni” din municipiul Târgu-Jiu, dar și pentru seniorii internați la Centrul de Asistență Suseni. Pornind de la principiul că bucuria Crăciunului se simte mult mai bine când dăruiești, profesorii și învățătorii implicați în proiect le-au vorbit elevilor despre importanța implicării sociale, a voluntariatului, a ajutorării semenilor care se află în situații nu tocmai fericite. Și la centrul de plasament, dar și la centrul de la Dobrita, elevii au cântat frumoase colinde spre bucuria celor care i-au ascultat, au discutat atât cu cei mici, cât și cu bătrânii care le-au apreciat gestul de bunătate și atenție. Elevii au văzut că a dărui înseamnă de fapt a primi! La Runcu, elevii au cântat colinde în biserica din localitate și s-au rugat pentru binele celor dragi.

O altă parte frumoasă a acestui proiect a fost deplasarea la Mănăstirile Lainici și Vișina, acolo unde elevii au colindat monahii și s-au bucurat de o primire călduroasă și de daruri multe! La Târgu-Jiu, elevii și profesorii au colindat și instituții precum CJ Gorj, Primăria Târgu-Jiu, Inspectoratul Școlar Județean etc. „Atmosfera în care s-a desfășurat acest frumos proiect a fost una care ne-a umplut sufletele de bucurie, ne-a deconectat de la toate grijile cotidiene și a luminat chipurile tuturor celor implicate! Aducem calde mulțumiri tuturor elevilor și dascălilor, dar și omului cu chip bland care mereu vrea să rămână anonim și care mereu ne ajută. Dumnealui ne-a ajutat și cu transportul, făcând posibilă desfășurarea acestui proiect. Să ne dea Dumnezeu tuturor sărbători binecuvântate cu bucurii și clipe petrecute alături de familii!”, transmit reprezentanții Școlii Gimnaziale Nr. 3 din orașul Rovinari.

Galerie foto








Vizualizări: 461

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste