(închide)

Un preot și prietenii săi au donat alimente pentru două familii sărace din Negomir și Dănești! „Dăruind vei câștiga!”

 

Preotul Vasile Adrian Mălăescu, paroh la Runcu-Dobrița, alături de câțiva buni prieteni au făcut o bucurie unor familii sărace din comunele Dănești și Negomir. Preotul le-a dus alimente de bază, dar și fructe și dulciuri pentru cei mici, daruri care i-au bucurat nespus! Familia din Dănești este compusă din adulți și mai mulți copii, iar la Negomir au primit alimentele o mamă și cei doi copii ai săi.

Adrian Vasile Mălăescu este preot paroh al Parohiei Dobrița din comuna Runcu și și-a dorit ca după sărbătorile Crăciunului și Anului Nou, dar înainte de Sfântul Ion, să facă o bucurie unor familii fără posibilități. S-a interesat ce familii ar putea ajuta și a aflat despre existența unora la Dănești și Negomir. Cu sprijnul unor buni prieteni, care s-au alăturat imediat bunelor sale intenții, au achiziționat alimente de bază, fructe, legume și dulciuri pentru cele două familii aflate în situații financiare problematice. Pe 4 ianuarie, preotul Mălăescu și prietenii săi au vizitat cele două familii și le-au dus darurile. Tudor Oiță, primarul comunei Negomir și Emilian Rusu, primarul comunei Dănești l-au însoțit pe preot la fiecare dintre cele două familii. „De când sunt preot mi-a plăcut foarte mult să mă implic în tot felul de acțiuni caritabile, căci stiu că acestea  plac cel mai mult Domnului. El a spus "Mila voiesc, iar nu jertfă", drept pentru care am vrut să se concretizeze aceste actiuni într-una mai mare, la care să implic mai mulți oameni atat din parohia Dobrița, cât si din afara! Usor, usor, cu ajutorul Bunului Dumnezeu am reusit ca in fiecare iarna să demarăm campania "Dăruind vei castiga! Si anul acesta alaturi de oameni cu suflet mare din parohie am reusit sa strangem o cantitate considerabila de alimente si dulciuri pentru copii!”, a spus preotul Mălăescu.

Ajutat de Dumnezeu și de prieteni

Auzind de intenția sa de a face daruri unor familii sărace, doi prieteni ai preotului i-au sărit în ajutor și au contribuit cu bani, iar un alt prieten s-a oferit să îl ajute la împărțirea ajutoarelor alimentare. Pentru că și-a dorit ca fiica sa să afle ce înseamnă milostenia, părintele Adrian Mălăescu a luat-o „pe teren”, cu ei. „Anul acesta am avut parte si de o surpriza care m-a emotionat enorm si anume: de Craciun am avut o intalnire planificată cu niste vechi prieteni din copilarie din satul Buduhala,care afland despre bucuria mea de a darui celor nevoiasi, s-au implicat personal daruind fiecare dintre ei o suma de bani! Mai mult decat atat, un alt bun prieten Nicusor ,afland de asemenea ce fac, mi-a pus masina personala la dispozitie pentru a transporta ajutoarele și a donat si o suma considerenta de bani! Intr-adevar sunt multe pericole care ii pasc pe tinerii din ziua de azi .., dar tinerii Il iubesc pe Hristos. Tebuie doar sa le vorbesti despre El. Cum poți mai bine decât  prin fapte! Le multumesc din suflet! Da data aceasta am tinut neaparat sa fiu insotit si de fetita mea de 10 ani! A fost impresionată și a carat și ea plasele cu ajutoare. La sfarsit am intrebat-o daca i-a placut si mi-a spus: mi-a placut fara vreun motiv. Acei oameni aveau nevoie de ajutor si trebuia sa-i ajutam! Ce puteam sa mai zic.... raspunsul ei m-a lasat fara cuvinte. Vedeti…in gena poporului roman sta spiritul de jertfa si mila autentica saduta de sadita de Hristos in om! Daca ni le vom redescoperi la timp, asemeni acestor tineri, poporul roman nu va apune nicicand ! Doamne ajută!”, a spus preotul Mălăescu.

Galerie foto






Vizualizări: 1,390

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste