Cum ar putea arăta trei cule din Gorj! Expoziție a machetelor câștigătoare ale proiectului CEZ „Cule în lumină”

 

Gorjenii care au ajuns zilele acestea în centrul municipiului Târgu-Jiu au putut admira machetele celor trei cule din Gorj care vor putea fi restaurate dacă autoritățile locale și toți responsabilii din domeniu își vor uni eforturile. Proiectul Cule în lumină (www.culeinlumina.ro) va continua în Capitala Olteniei! Craiova va găzdui, în perioada 18-20 septembrie 2020, expoziția machetelor celor trei cule finaliste- Cula Eftimie Nicolaescu, Cula I. C. Davani și Cula Cioabă Chintescu și a panoului Cula Poenaru - aflată în Top 10 cule votate de public. 

Studenți de la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu București au realizat trei machete ale culelor cîștigătoare ale proiectului CEZ - Cule în lumină - aceste machete fiind expuse vreme de trei zile în orașul lui Brâncuși! „Weekendul acesta vă așteptam la Târgu Jiu, la expoziție care va găzdui machetele celor 3 cule finaliste realizate de către studenții de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu. Puteți vizita expoziția în perioada 11 - 13 septembrie 2020, între 10:00 – 20:00. Suntem în apropierea Instituției Prefectului jud. Gorj (Strada Victoriei 2-4, Târgu Jiu). Vă așteptăm până la ora 20:00 pentru a călători prin istorie, arhitectură și artă. Mulțumim autorităților locale și studenților de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu pentru implicare!”, au transmis cei de la CEZ.

Săptămâna viitoare, expoziția se va muta la Craiova. Sunteți invitați să descoperiți o parte din cele mai fascinante lucruri despre istoria și moștenirea culturală a județului Dolj și Gorj și a comorilor abandonate ale Olteniei.

Galerie foto



Vizualizări: 462

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste