(închide)

Cupa Campionilor, la Târgu-Jiu. Cristina Brâncoveanu, luptătoarea premiantă atât în ring, cât și la școală

 

Un campionat de kickboxing a avut loc în data de 10 noiembrie în municipiul Târgu Jiu. Prima ediție a acestei importante competiții s-a intitulat “Campionatul Kick-Box in extremis”-Cupa Campionilor, organizată de Clubul Sportiv Voicu Dragon din Târgu Jiu, sub egida Federaţiei Române de Arte Marţiale de Contact. Luptele s-au desfăşurat la sala de sport a Colegiului Economic „Virgil Madgearu”, întrecerea sportivă fiindorganizată pe trei sisteme de luptă: tatami-light contact şi kik light, ring-K1. Luptătoarea Cristina Brâncoveanu de la Clubul Sportiv Voicu Dragon a câștigat locul I, fiind una dintre cele mai bune și serioase sportive antrenate de Gabi Voicu.

Clubul Sportiv V Dragon Târgu-Jiu este o adevărată pepinieră de campioni la kickboxing. Gabi Voicu antrenează începători, amatori şi profesionişti, aproximativ o sută de tineri fiind înscrişi în clubul său. Kickboxing-ul este o combinație de arte marțiale cu tehnici preluate din Muay Thai, Karate și Soringi Kempo. Cupa Campionilor a fost prima competiție de acest fel organizată la Târgu-Jiu, iar sportivii Clubului Voicu Dragon au avut rezultate foarte bune. La Cupa Campionilor au participat 110 sportivi din toată țara, de la 19 cluburi sportive de kickboxing. „În desfasurarea Competitiei KICK BOXING IN EXTREMIS!-CUPA CAMPIONILOR, Clubul V Dragon Tg Jiu a fost reprezentat de 15 sportivi. Pe podium, la diferite categorii de greutate si varsta, au urcat urmatorii sportivi: Kick Light -Locul III - Grama Laurentiu, Ratezanu Ciprian
Locul II- Cioponea Andrei, Mihnea Mocanu, Ilinca Maria, Dinu Alexandru. Locul I - Caldararu Romeo, Patru Andrei, Cioponea Eduard, Kick Boxing Ring-Locul II - Tambu Eduard, Locul I - Brâncoveanu Cristina, Barcina Fulgut. Felicitari tuturor sportivilor clubului si antrenorilor secunzi Andrei Bujor si Vladut Cruceru care au facut posibila obtinerea acestor rezultate”, a spus antrenorul Gabi Voicu. Acesta și-a manifestat dezamăgirea spunându-le prietenilor virtuali că deși a invitat autoritățile locale la eveniment, la deschiderea competiției nu a fost niciun reprezentant: „Multumesc Federatiei Romane de Arte Martiale de Contact si tuturor Cluburilor Sportive (19) care au participat la competitia KICKBOXING IN EXTREMIS - CUPA CAMPIONILOR- organizata in Tg Jiu. Am fost foarte dezamagit, intrucat la deschiderea evenimentului nu a fost prezent nici macar un inlocuitor al OFICIALITATILOR LOCALE, cu toate ca au fost inmanate invitatii. Noi, familia C.S. Voicu DRAGON, MERGEM INAINTE! FELICITARI TUTUROR SPORTIVILOR CARE AU LUPTAT IN ACEASTA COMPETITIE!”.

Cristina Brâncoveanu, olteanca de poveste pasionată de kickboxing

Mai bine de jumătate din viață a petrecut-o în ringul din sala de antrenament, învățând kickboxing. Când a simțit că este pregătită, Cristina Brâncoveanu a început să participe la competiții și a început să câștige medalii. Deși are 15 ani, este o elevă cu rezultate excelente la școală, dar și cu rezultate foarte bune la sportul pe care îl practică de mai bine de aproape 8 ani. Una dintre cele mai importante medalii câștigate este cea de bronz de la Campionatul Național din 2016. Este susținută în tot ce face de părinții săi, care pentru fiica lor, fac toate sacrificiile necesare ca luptătoarea să poată să își îndeplinească visele. Tatăl său  este cel care a dus-o pe Cristina la Clubul lui Gabi Voicu, antrenorul care a învățat-o să iubească acest sport. Avea 7 ani și era timidă, dar a fost cucerită de felul în care antrenorul Voicu i-a vorbit. Seriozitatea de care dă dovadă când vine vorba despre acest sport, sacrificiile pe care le face pentru a atinge performanțele visate impresionează pe oricine discută cu ea și află cum gândește această copilă. „Domnul Gabi Voicu mi-a pus mănușile în mână! Mi-a plăcut de dumnealui, mi-a plăcut cum mi-a vorbit. Eu sunt timidă, retrasă, foarte calmă, plus că nu aveam decât șapte ani. (…) Ce contează în viață este ce realizezi, ce poți tu să faci, să lași în urmă, rezultatele pasiunilor tale, muncii tale. Eu am ales acest sport și vreau să fac performanță! Poate pe viitor voi putea să antrenez tineri pasionați de acest sport”, a spus luptătoarea.

Locul I și multă muncă

La competiția organizată de Gabi Voicu la Târgu-Jiu, Cristina a câștigat locul I. „Am avut două meciuri cu două fete de la Bacău. Eu am 60 kg, prima fată a avut 63 kg, iar a doua 71 kg și au fost mai înalte decât mine și m-au pus puțin în dificultate. Am fost bucuroasă că această competiție s-a organizat la noi în oraș. Am avut puține emoții, dar au dispărut imediat cand am intrat in ring. Am câștigat ambele meciuri, primul câștigat prin abandonul adversarei în a doua repriză. Țin să îi mulțumesc maestrului Alin Panaite pentru că a fost alături de mine și m-a îndrumat și pentru încrederea pe care a avut-o în mine. In plus le mulțumesc si părinților pentru sacrificiile pe ca le fac si ca sunt mereu langa mine. (…) Eu ma antreneze la Petroșani. In ultima saptamana făcând naveta la Vâlcea deoarece maestrul Panaite colaborează cu un club de acolo. Programul e acelasi doar ca acum antrenamentul este de dimineata, iar scoala după-amiază”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Cristina Brâncoveanu.

Galerie foto





Vizualizări: 1,679

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste