Dispensar medical nou la Padeș

 

Comuna PADEȘ va beneficia de un dispensar medical modernizat după standarde europene.
În urmă cu câteva zile, s-a finalizat modernizarea dispensarului uman din satul Călugareni, dispensar situat chiar lângă sediul Primăriei. Lucrările au costat 583167 lei și au fost finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Reabilitarea dispensarului a fost una dintre prioritățile administrației locale.
Lucrările de la dispensar au fost destul de complexe și au inclus extinderea clădirii, refacerea pereților, reamenajări, dar și dotarea cu toate cele necesare actului medical - mobilier, echipamente și aparatură medicală - pentru buna funcționare a acestui dispensar în care își vor desfășura activitatea trei medici de familie.
"Modernizarea dispensarului, aduce un mare plus în ceea ce privește calitatea serviciilor medicale în comuna noastră. Spații moderne dintre cele mai bune pentru consultații și tratamente, ca toți pacienții să beneficieze de cele mai bune îngrijiri medicale
Dispensarul medical conține trei cabinete medicale, sală de tratamente adulți, sală de tratamente copii, sală de sterilizare, vestiar, arhivă, grup sanitar și un spațiu nou cu magazie si grup sanitar separat, care va fi destinat pentru punct farmaceutic sau cabinet stomatologic.
Toate cabinetele medicale au fost dotate cu aparatură medicală și mobilier nou, parchetul și mozaicul existent au fost înlocuite cu tarchet conform normelor medicale.
Holul este dotat cu 14 scaune confortabile pe care pacienții vor așteapta la intrarea in cabinet și un televizor unde vor putea viziona unele informații medicale.
Grupul sanitar este util și persoanelor cu dizabilități și cuprinde o cabină de duș.
Pe viitor vom iniția un proiect proiect pentru construirea unui sediu pentru primarie iar acest spațiu să-l transformăm in centru de permanență, unde cetățenii comunei Padeș vor putea beneficia de îngrijiri medicale zilnic între ora 15 şi 8 dimineaţa a doua zi, plus întreg wekendul – de vineri, ora15, până luni la ora 8 dimineața. Consultaţiile şi tratamentele în Centru vor fi gratuite şi se aplică oricărui cetăţean, indiferent dacă este asigurat sau nu.
Vom continua cu informații despre alte investiții din comună", a spus primarul Serafim Antonie.

Vizualizări: 317

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste