DONATOR CU DONATOR, DĂM O MÂNĂ DE AJUTOR! - campanie națională de donare de sânge – Craiova, 03-14 aprilie 2023

 

Echipa „Donează sânge, fii erou!” – Craiova organizează în perioada 3-14 aprilie 2023 o campanie de donare de sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova, pe Strada Tabaci. Donează sânge, fii erou! este un proiect al Societății Studenților Mediciniști Craiova, parte a Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și parte a programului Standing Committee On Public Health (SCOPH) din cadrul International Federation of Medical Students’ Associations. Proiectul este susținut de către Institutul Național de Transfuzie Sanguină ”Prof. Dr. C. T. Nicolau” și de către Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

Voluntarii proiectului vor fi prezenți la Centrul de Transfuzie de luni până vineri, între orele 8-14, asistând personalul și oferind mici atenții donatorilor.

De asemenea, donatorii obțin bonuri de masă în valoare de 67 de lei, o adeverință pentru o zi liberă de la locul de muncă/unitatea de învățământ și o reducere de 50% la abonamentele pentru mijloacele de transport în comun. „Prin campania noastră ne propunem să promovăm donarea de sânge în Craiova și să contribuim la ameliorarea acestei probleme de sănătate publică. Invităm astfel toți donatorii să își arate iubirea pentru comunitate și să doneze sânge!”, transmit organizatorii.  

Consecințele recentelor cutremure care au afectat Turcia și Siria sunt dovada vie a necesității unui flux constant de donatori de sânge, deoarece lipsa acestuia este o importantă problemă a sistemului medical din România, sângele neavând un substitut. Transfuziile sanguine sunt esențiale pentru pacienții care suferă de boli precum anemii severe sau diferite forme de cancer și cei implicați în accidente.

Principalele criterii pe care trebuie să le îndepliniți pentru a putea dona sânge:

-vârsta: 18-60 ani;

-greutate: peste 50 kg;

-să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli

infecțioase, etc.);

-să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere)

-să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile;

-să nu urmați vreun tratament medicamentos (suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc, sunt acceptate);

-să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni;

-să nu fiți în perioada menstruală (sau cu 5 zile înainte sau după);

-să nu consumați alcool și alimente bogate în grăsimi cu 48h înaintea donării;

-să fi trecut cel puțin 8 săptămâni de la o donare anterioară de sânge.

Puteți afla mai multe informații despre donarea de sânge de pe site-ul www.doneazasangefiierou.ro

Date de contact:

+40728061105

[email protected]

Ciuncanu Alex-Gheorghe

Coordonator local Donează sânge, fii erou!

[email protected]

Vizualizări: 304

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste