(închide)

Elena Cojocaru, eleva care se exprimă prin artă, la prima expoziție! „Transmite emoții pe care nu reușește să le exprime verbal”

 

Elena Alexandra Cojocaru, pasionată de pictură, este o elevă originară din comuna gorjeană Văgiulești. Fetița a fost diagnosticată cu o formă de autism, dar a reușit să găsească în artă modalitatea perfecta de a se exprima. În desenele și picturile sale, micuța Elena Cojocaru transpune tot ceea ce nu poate exprima verbal și o face foarte bine. Lucrările sale sunt apreciate de mulți cunoscători, au fost persoane care, de-a lungul vremii, au cumpărat tablourile micuței și mereu o încurajează să nu renunțe vreodată la pictură. Săptămâna viitoate, micuța pictoriță va expune zeci de lucrări la Casa de Cultură din municipiul Motru, găsind aici sprijinul unor oameni minunați. 60 de lucrări va cuprinde expoziția Elenei Cojocaru intitulată „Culori și Sentimente. O altă formă de exprimare”.

Vestea că va avea ocazia să își expună lucrările într-o sală de expoziții a bucurat-o foarte mult pe micuța Elena Cojocaru. Fetița în vârstă de 13 ani învață la Școala Gimnazială din comuna Văgiulești, pe viitor dorindu-și să studieze la Liceul de Arte din Târgu-Jiu. Elena suferă de autism, de aceea se exprimă verbal mai greu și arta reprezintă modul perfect prin care artista transmite tot ceea ce nu poate verbaliza. Elena cochetează cu desenul de mică, iar mama sa, Janina, a creat o pagină de Facebook specială, acolo unde cei interesați de picturile micuței artiste le pot admira și chiar cumpăra. „Mă numesc Elena, am 12 ani și am TSA; să desenez, mă definește. Așa pot eu să mă exprim, așa transmit multe emoții ce în cuvinte, nu reușesc să le expun”, este prezentarea paginii https://www.facebook.com/elenaspaint/. O altă pasiune a artistei este limba engleză, pe care Elena a învățat-o singură, utilizând internetul.

Va avea prima sa EXPOZIȚIE!

Pentru că lucrările Elenei sunt apreciate, fetița va avea prima sa expoziție la Casa de Cultură din municipiul Motru, găsind aici susținere la mai mulți oameni minunați. Zeci de lucrări ale Elenei Cojocaru vor fi expuse la Casa de Cultură în perioada 12-17 iunie, joi-14 iunie- având loc vernisajul expoziției. „Cu multă susținere și mai ales pasiune. Cu un strop de noroc și cu o familie iubitoare, am reușit să mai fac un pas important în viața mea. Este un pas mare, atât de mare că alții nici nu ar visa la așa ceva, deși, poate ar merita mai mult. Iată că am prilejul să-mi expun lucrările în cadrul primei mele EXPOZIȚII ! Așa că, vă aștept pe toți, cu mic cu mare, la acest eveniment deosebit, să discutăm, dar mai ales să ne bucurăm de aceste picturi. Vă mulțtumesc pentru toată susținerea pe acestă cale. De asemenea, doresc să le multumesc si tuturor celor care au făcut posibil ca acest eveniment să aibă loc ! C.E.A.”, a fost mesajul micuței artiste din Văgiulești.

Bunicul a descoperit că Elena are talent

De Elena are grijă bunicul său matern, acesta fiind cel care o însoțește la terapie (la Timișoara și Brașov n.red.), la școală. Mama Elenei muncește în Anglia, pentru a putea să achite costurile tratamentului fiicei sale, orele de terapie fiind costisitoare. Bunicul spune că pasiunea pentru desen a copilei a apărut când Elena a descoperit poneii. Atunci, bunicul a aflat că fetița se poate exprima prin artă! A fost o bucurie, așa că el și fiica sa, Janina au încurajat-o mereu pe Elena să își folosească imaginația pentru a crea tablouri minunate. „Prin desen, Elena transmite emoții pe care nu reușește să le exprime verbal. Petrece foarte mult timp desenând și noi vrem să o stimulăm și să îi arătăm că, deși este un copil special, poate să își găsească drumul în viață. (…) Contează foarte mult recompensa pentru copiii cu autism. I-am spus Elenei că picturile ei vor ajunge la oamenii cărora le place ceea ce ea desenează. Cineva de la Ploieşti a achiziţionat câteva lucrări, este vorba de sume modice, dar pentru Elena contează foarte mult recompense, aprecierea”, a spus Janina, mama micuței artiste din Văgiulești. O puteți ajuta pe Elena să se bucure în continuare de pasiunea sa, achiziționându-i lucrările!

Galerie foto








Vizualizări: 2,059

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste