(închide)

Elevă a CNET Târgu-Jiu, Anda Sucitu iubește muzica populară: „Muzica mă ajută să zâmbesc, să fiu un om mai bun!”

 

Anda Elena Sucitu este o târgujiancă foarte talentată, o adolescentă care visează la o carieră în IT, dar a cărei mare pasiune este muzica. Anda a descoperit că are talent și ureche muzicală pe când avea 10 ani și de atunci nu s-a mai „oprit” din cântat. De curând a început pregătirea la canto popular cu profesorul Cristina Olteanu de la Palatul Copiilor Târgu-Jiu. „Muzica mă ajută să zâmbesc, să merg mai departe, să fiu un om mai bun și îmi place enorm să cânt. Muzica este o parte din mine fiindcă iubesc ceea ce fac și nu cred că aș putea renunța la această pasiune. Cred că atunci când iubești ceva, lupți pentru acel lucru indiferent de situație, nu renunți. Sunt în primul an la Palatul Copiilor, la canto popular”, a spus, pentru Pagina Olteniei, interpreta Anda Sucitu. 

Elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, adolescenta are note bune și a învățat să își organizeze timpul pentru a se împărți așa cum trebuie între teme și marea sa pasiune-muzica. Anda Sucitu este un copil inteligent, ambițios și determinat să muncească mult pentru a își îndeplini visurile. Știe de la părinții săi că doar prin muncă reușești în viață, muncă și seriozitate în urmarea visurilor! Părinții săi, Ileana și Claudiu, sunt foarte mândri de realizările de pe planul artistic, dar și școlar al fiicei lor. Pentru Anda, muzica înseamnă bucurie, dorindu-și să nu renunțe niciodată la ea. „Cred că dragostea vine din suflet, la fel și dorința mea pentru muzică, astfel încât asupra acestei pasiuni am presărat foarte multă iubire. Aș vrea în primul rând o carieră în domeniul IT, să am un job principal, iar pe lângă, să pot continua cu muzica. Muzica mă ajută să zâmbesc, să merg mai departe, să fiu un om mai bun și îmi place enorm să cânt. Muzica este o parte din mine fiindcă iubesc ceea ce fac și nu cred că aș putea renunța la această pasiune. Cred că atunci când iubești ceva, lupți pentru acel lucru indiferent de situație, nu renunți”, a spus, pentru Pagina Olteniei, interpreta Anda Sucitu.

Ambiție și muncă

Muzica a ajutat-o pe tânăra fată să se dezvolte pe plan personal. Dorindu-și să evolueze pe plan muzical, a început cursurile de canto la Palatul Copiilor din Târgu-Jiu, acolo unde o are profesor pe cunoscuta Cristina Olteanu. „Muzica m-a ajutat să descopăr că mă regăsesc în anumite versuri din cântece, am descoperit că sunt o persoană ambițioasă, care poate lupta pentru acest vis, dar numai muncind și muncind. În ultimul an activitatea mea muzicală s-a derulat foarte bine, astfel încât am lansat o melodie nouă-“Drag îmi e lume să-ți cânt”, am avut diverse spectacole, filmări la anumite emisiuni și în momentul actual pregătesc o nouă piesă ce va fi lansată pe viitor. Mai sunt pasionată și de dans. L-am practicat vreme de 8 ani. Îmi place, de asemenea, să citesc”, a afirmat Ana Sucitu.

Adolescența și criza COVID-19

Chiar dacă are doar 15 ani, Anda Sucitu este matură și în aceste vremuri tulburi pe care le trăim a înțeles ce mulți adulți nu au putut accepta: regulile impuse de autorități trebuie respectate pentru ca răspândirea virusului să fie încetinită și oprită, într-un final. Pentru că stă acasă, Anda și-a organizat timpul în așa fel încât să nu se plictisească. Învață, își face temele, cântă, citește și încearcă să fie pozitivă în gândire! „Cred că ceea ce se petrece în această perioadă este destul de grav, dar acesta gravitate se mărește din cauza noastră, a oamenilor, fiindcă nu ascultăm ceea ce ni se spune. Oamenii ar trebui să stea în casă, distanțarea aceasta impusă de Ordonanțe cred că este foarte bună. Nu degeaba se spune peste tot în lume acest lucru! Eu pentru a face față situației stau în casă, cânt cât de mult pot, învăț cântece noi, citesc cărți, îmi fac temele pentru orele online pe care le desfășurăm și încerc să gândesc pozitiv și să nu mă panichiez! Am noroc și cu familia mea. Stați acasă!”, a mai spus Anda Sucitu, o  adolescentă foarte talentată.

Melodia Andei Sucitu o puteți asculta AICI !

Galerie foto




Vizualizări: 1,229

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste