Elevă a Liceului Teologic Târgu-Jiu, Denisa Romanescu este pasionată de muzică

 

Denisa Romanescu are 17 ani și mult talent! Vocea sa clară și puternică, dar melodiaoasă, în același timp, i-a cucerit pe cei acre au ascultat-o cântând. Pasiunea pentru muzică a descoperit-o pe când era în clasele primare și spune că a avut mereu noroc de profesori care au îndrumat-o și au sprijinit-o când avea nevoie.

Elevă a Liceului Teologic „Sfântul Nicodim” din municipiul Târgu-Jiu, Maria Denisa Adelina Romanescu își dorește să urmeze o carieră în pedagogie, căci iubește să lucreze alături de copii. Tocmai din acest motiv, la fiecare sfârșit de săptămână, Denisa merge la Centrul Educațional „Lumea Acadelelor” din Rovinari, orașul său natal. Singurul loc de joacă pentru copii (realizat la standarde europene n.red.) și centru educațional din orașul Rovinari s-a deschis în 2019 și oferă alternative pentru petrecerea timpului liber. Este afacerea gândită și pentru comunitate, căci părinții își pot lăsa copiii aici, câteva ore pe zi. La Centrul educațional „Lumea Acadelelor”, spune antreprenoarea Ana Maria Frățilă, totul a fost gândit spre dezvoltarea copiilor prin joacă și jocuri educaționale. (Povestea acestei afaceri inedite o găsiți https://www.paginaolteniei.ro/articol/idei-de-afaceri-din-gorj!-lumea-acadelelor-locul-u_6432.html)

„După ce termin liceul, aș vrea să urmez Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar. Îmi place să interacționez cu copiii și să îi învăț multe lucruri interesante, dar în același timp să învăț și eu lucruri noi datorită lor, iar de aceea am decis în weekend să lucrez la Lumea Acadelelor, unde copiii s-au atașat de mine și eu de ei! Este un centru educațional foarte interesant și îmi place foarte mult să lucrez acolo”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Denisa Romanescu.

Elevă cu rezultate școlare foarte bune

Denisa a studiat la Școala Gimnazială Nr. 1 din Rovinari și a dorit ca la liceu să urmeze profilul filologie. La Rovinari nu există acest profil la colegiul din localitate, așa că a ales Liceul Teologic din Târgu-Jiu. Face naveta zi de zi, dar, în ciuda faptului că este obositor, Denisa reușește să facă față cu brio cursurilor. „Mi-am dorit să urmez un profil de filologie, dar din păcate la Rovinari nu a fost acest profil. Cu toate că naveta este destul de grea, nu am renunțat la visul meu, așa că astăzi studiez la un profil de filologie. Pot spune că am parte de niște profesori foarte buni, care își predau materia așa cum trebuie. Din punctul meu de vedere, de când am ajuns la liceu, am evoluat mai mult ca persoană, ca mentalitate. În același timp, am legat și prietenii pe care mă pot baza oricând am nevoie. La școală, am rezultate foarte bune, acest semestru terminându-l cu media 9,80, totul datorită profesorilor care își dau interesul ca noi să învățam. În liceu nu am avut ocazia să particip la olimpiade, majoritatea anilor făcându-i online, dar în generală am participat la olimpiada de română, unde am fost coordonată de doamna diriginta, Alina Flitan, obținând rezultate foarte bune”, a adăugat eleva de la Teologic.

Pasionată de muzică

Muzica a iubit-o mereu, dar și-a dat seama că poate să cânte în clasa a III-a. A început să participle la cursurile de dans popular de la școala unde învăța și apoi, încet-încet, a început să cânte. „Acestă pasiune pentru muzică am descoperit-o când eram prin clasa a III-a cu ajutorul domnului profesor Grigore Burlan. (…) Mai târziu, am făcut parte și din Ansamblul Jiulețul, coordonat de doamna Nicoleta Nicola. Mai cântam doar la orele de muzică cu doamna Adela Cioclei. Vreau să le mulțumesc din suflet pentru că datorită dumnealor am evoluat la ceea ce sunt astăzi. De curând, m-a descoperit doamna Angelica Mirea. Doamna profesoara vrea să îmi scoată vocea în evidență, căci sunt o persoană foarte timidă. Cu câteva zile în urmă am participat la un spectacol cu ocazia Zilei Culturii Naționale și am interpretat cu multe emoții melodia Pe lângă plopii fără soț. Mereu am fost pasionată de muzica populară, având și două melodii înregistrate, pe care le puteți găsi pe YouTube. Cu toate că am renunțat la cursurile de canto, nu este zi în care să nu cânt prin casă!”, a mărturisit Denisa Romanescu. 

Galerie foto




Vizualizări: 2,216

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste