(închide)

Idei de afaceri din Gorj! Lumea Acadelelor, locul unde copiii din Rovinari învață lucruri noi și se distrează

 

Singurul loc de joacă pentru copii (realizat la standarde europene n.red.) și centru educațional din orașul Rovinari s-a deschis în 2019 și oferă alternative pentru petrecerea timpului liber. Este afacerea gândită și pentru comunitate, căci părinții își pot lăsa copiii aici, câteva ore pe zi. La Centrul educațional „Lumea Acadelelor”, spune antreprenoarea Ana Maria Frățilă, totul a fost gândit spre dezvoltarea copiilor prin joacă și jocuri educaționale. 

Pornind de la premisa că din ce în ce mai mulți părinți întâmpină probleme când vine vorba despre posibilitatea de a lăsa copiii în grija cuiva pe perioada cât ei sunt la serviciu, antreprenoarea Ana Maria Frățilă din Rovinari a decis în 2019 să investească o sumă importantă într-un loc de joacă și un centru educațional. Este unica afacere de acest fel din Rovinari și comunele limitrofe. „Lumea Acadelelor” se află pe strada Constructorilor din Rovinari și a devenit locul perfect unde copiii se pot distra și pot învăța zilnic lucruri noi. „Am doi copii și am pornit de la propria experiență: de multe ori nu aveam cu cine să îi las și știam că nu sunt singura care are aceste probleme. Investiția financiară de la Lumea Acadelelor a fost proprie, nu am accesat fonduri europene sau guvernamentale. Am personalizat tot la interior, avem decor tematic-este cu adevărat o lume a acadelelor, a dulciurilor, care le place mult copiilor!”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Ana Maria Frățilă din Rovinari.

Antreprenoarea în vârstă de 30 de ani este de profesie asistent de farmacie, însă a demisionat de la slujba pe care o avea pentru a se putea ocupa de „Lumea Acadelelor”. Nu regretă și își dorește să le ofere copiilor din Rovinari cele mai bune condiții, cele mai interesante moduri de a petrece timpul liber și mai ales posibilitatea dezvoltării personale. „Nu este doar un spațiu sau loc de joacă. Este mai complex de atât. La Lumea Acadelelor părinții pot organiza zilele copiilor, petreceri pentru fiii și fiicele lor, este adevărat. Însă pe parcursul săptămânii, își pot lăsa copiii aici, cei mici se joacă, avem diverse ateliere de art and craft pe care le organizăm, diverse activități creative, educaționale pe sistemul sau metoda Montesori. Fetele pe care le am angajate pe centru socializează cu cei mici, mereu stau cu copiii. Așa cum am spus, nu este doar un spațiu de joacă unde vii și îți lași copilul”, a declarat Ana Maria Frățilă.

Pe perioada vacanței de vară și a vacanțelor în general, părinții pot opta pentru un abonament și pot lăsa copiii zilnic la „Lumea Acadelelor”. În această vară, copilașii s-au bucurat de ateliere de creație, pictură pe față, activități distractive. „Acum pregătim cursuri de limba engleză, căci va începe școala și copiilor le va prinde bine. Avem o colaborare foarte frumoasă cu doamna profesor Roxana Vătău și dumneaei va preda cursurile de engleză pe care, dacă vom avea doritori, le vom organiza de două ori pe săptămână. Sunt contra cost. Putem organiza și cursuri de teatru și de gestionare a emoțiilor, dar și alte activități, în funcție și de cererea părinților. Vă așteptăm în minunata Lume a Acadelelor!”, a mai adăugat Ana Maria Frățilă.

Detalii despre programul centrului „Lumea Acadelelor” găsiți  pe www.facebook.com/LumeaAcadelelorRovinari

Galerie foto








Vizualizări: 2,232

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste