(închide)

Bucurie la Coloana Infinitului! Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius, spectacol înălțător

 

Ediţia din acest an a Turnelui Stradivarius -„Odă Bucuriei”-s-a încheiat, joi seara, la Târgu Jiu, în prezența a peste 1000 de persoane care au venit să se bucure de acordurile viorii Stradivarius și ale pianului. A fost o seară plină de emoții și multă bucurie, mai ales că acordurile instrumentului mânuit cu măiestrie de Alexandru Tomescu s-au auzit lângă Coloana Infinitului, în apusul soarelui și apoi sub lumina lunii. Josu de Solaun, pianist din Spania, l-a acompaniat pe celebrul violonist român.

„Odă Bucuriei” a fost denumirea din acest an a turneului Stradivarius, dedicat tinerilor muzicieni, căci artistul Alexandru Tomescu a lansat Bursa anuală de studiu „Adrian Tomescu”. Bursa va fi acordată de un juriu de specialitate în urma unui concurs. Adrian Tomescu a fost tatăl lui Alexandru Tomescu, fiind unul dintre cei mai rafinați corepetitori pe care i-a avut România. Și-a modelat fiul, care astăzi este unul dintre cei mai buni artiști ai Europei. Celebrul violonist român a urcat miercuri seara pe scena amplasată în Parcul Coloanei Infinitului din municipiul Târgu-Jiu și a susținut un spectacol cu adevărat impresionant. Pentru cea de-a IV-a ediție a Turneului Stradivarius, Alexandru Tomescu a pregătit Simfonia a IX-a de Beethoven.

Pasiunea sa, felul în care trăiește muzica, i-au impresionat pe spectatori, care au trăit o dată cu artistul emoțiile complexe ale muzicii lui Beethoven! „Este o atmosferă specială în acest parc al Coloanei Infinitului de la Târgu-Jiu! Nu poți să nu simți aceste vibrații, iar atmosfera a fost extraordinară. Publicul a fost în număr mare, nu a mai fost nici un scaun liber, copiii s-au simțit excelent, a fost că într-o grădina a paradisului. (...) Finalul simfoniei a IX-a de Beethoven, cu celebra Odă a Bucuriei, transmite un mesaj parcă mai actual astăzi ca oricând: cea mai mare bucurie este să fii prietenul cuiva! După un an și jumătate de distanțare socială și viață dată peste cap, mesajul muzicii ne ajută să redescoperim plăcerea și exuberanța prieteniei!”, a spus  Alexandru Tomescu. 

Alexandru Tomescu a adus încă o dată la Târgu-Jiu una dintre puținele viori Stradivarius care încă mai există în lume și a bucurat publicul prezent în număr foarte mare. „Inițial Târgu Jiul nu era pe lista orașelor în care trebuia să fie turneul acesta, dar din fericire am reușit într-un parteneriat de asociații non-guvernamentale. Ceea ce înseamnă o performanță pentru comunitate”, a spus profesorul universitar Sorin Ghimiș, reprezentantul ADER, unul dintre organizatorii concertului. 

Evenimentul a fost organizat de Rotary Club Târgu Jiu și Asociația pentru Democrație Educație Respect (ADER) împreună cu partenerii: Toyota Craiova, SC Prodcom SRL, Hotel YMY Targu Jiu, Shopping City Târgu Jiu, Protecția.

Galerie foto










Vizualizări: 497

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste