(închide)

Eleva Daria Bolborea din Rovinari, media 10 la Evaluarea Națională: „Dragi colegi, zburați către propriile idealuri!”

 

Șase elevi din Gorj au obținut media 10 la Examenul de Evaluare Națională, iar printre ei se numără și eleva Daria Bolborea, șefă de promoție a Școlii Gimnaziale Nr. 1 din orașul Rovinari.

Celelalte medii de zece au fost obținute de elevi de la următoarele unități de învățământ: Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărescu”, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu”, toate din Târgu Jiu. Procentul de promovare în Gorj la Evaluarea Națională este de 75,42%.

Daria Bolborea a fost mereu un elev conștiincios, fascinată de chimie și matematică. Mereu a iubit literatura și a citit foarte multe volume, multe dintre ele pe care alți elevi le citesc peste câțiva ani! Mama sa este cadru didactic în Rovinari, iar sora sa, Anca, studentă la Facultatea de Medicină. le-a avut mereu pe amândouă ca exemplu, ca sprijin, i-au dat aripi și au susținut-o în fiecare moment. Mihaela Bolborea spune despre fiica sa Daria că este calmă, răbdătoare, extrem de înțeleaptă și blândă!  „Daria a absolvit cu media 10 școala generală și a fost șefă de promoție a Școlii Gimnaziale Nr 1 Rovinari. Pasionată de chimie, a participat la competiții și a obținut premiul al II lea la etapa națională a concursului de chimie “Lazăr Edeleanu” în clasa a VIII-a. Matematica i-a fost relaxare și refugiu! Cântă la chitara și citește enorm si la un nivel peste vârsta ei. Va merge la Colegiul Național CD Loga din Timișoara, sora ei fiind la Timișoara”, a transmis Mihaela Bolborea. 

„Dragi colegi, zburați către propriile idealuri! (...) Valorile morale și culturale nu le-am întâlnit doar în cerințele de la română. La școală, am cunoscut răbdarea, diversitatea, inteligența, candoarea sufletească și un genial simț al umorului. Fiecare clipă petrecută aici ne definește varianta actuală. (...) Doresc să le adresez sincere cuvinte de apreciere și de mulțumire profesorilor. Pilonii gimnaziului ne-au condus prin valurile tulburi ale școlii generale: pandemie, cutremure, grevă, pregatirea examenelor. Nu vor fi uitate proiectele la biologie, verbele „avoir” și „etre”, anecdota lui Arhimede, lecțiile celor 2 Războaie Mondiale, formula apei,  povestile abundand a tâlcuri (amintesc aici povestea de matematica, din clasa a 6-a, ce era, de fapt, metoda separării termenilor). Profesorii au fost primii care ne-au susținut în fața marilor schimbări, urmarindu-ne salturile de la copilarie la adolescență și care în tăcere veghează peste noi, adulții din viitor. A fi premiant înseamna să îți deschizi ochii. Cu cât înveți mai mult, cu atât realizezi cât de puțin știi. Premiant ajunge cel care știe să ierte și să plaseze școala în edenul sufletului. Acolo vreau să adăpostesc și eu anii gimnaziului, în ramele de lumina ale sufletului meu”, a spus Daria, eleva de zece.

Galerie foto


Vizualizări: 5,457

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste