(închide)

Elevi ai CNTV, premiați la un concurs de oratorie! Și Festivalul „Icoana - fereastră spre cer” și-a desemnat câștigătorii

 

Zilele trecute au avut loc două festivaluri organizate de către Fundația „Cuvântul care zidește”, cu binecuvântarea și cu sprijinul Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei. Evenimentele au fost coordonate de către Cristina Stamatoiu, în calitate de directoare a fundației și de către prof. Doru Marcu, în calitate de Inspector pentru Activitățile de tineret și de Catehizare din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei.

Evenimentul a început cu expoziția-vernisaj din cadrul Festivalului-concurs „Icoana - fereastră spre cer”, aflat la a XIII-a ediție. Concursul s-a adresat tinerilor elevi din învățământul preuniversitar și a avut ca teme „Învierea Domnului”, „Înălțarea Domnului” și „Anul omagial al satului românesc”. Au fost prezente în concurs peste 100 de lucrări la secțiunile desen, acuarelă și pictură. Obiectivele concursului au fost următoarele: stimularea creativității copiilor şi tinerilor cu preocupări în domeniul artei creștine; realizarea unor schimburi de experiență între tinerii artiști; promovarea valențelor educative ale religiei creștine; creşterea gradului de implicare a copiilor şi tinerilor în activităţi culturale şi de dezvoltare personală.

În a doua parte,  s-a desfășurat Festivalul Oratoric „Sf. Ioan Gură de Aur” aflat la ediția a XV-a. Concursul a avut două secțiuni, una pentru juniori și una pentru seniori, cu următoarele teme: „Școala satului românesc” și „Rolul Bisericii în comunitatea sătească”.

Delegatul Părintelui Mitropolit Dr. Irineu a fost Părintele Consilier Grigorie Vulcănescu care a transmis mesajul de binecuvântare și de felicitare pentru toți cei care s-au implicat în acest festival, atât organzatori, membrii ai comisiei, elevi participanți și profesori coordonatori. Tinerii care au participat la ediția de anul acesta a festivalului oratoric, dar și profesorii coordonatori sunt următorii: Ionici Adelina (Mențiune), Popescu Georgiana (Locul al II-lea), Roșca Alexandra (Locul al II-lea), Jianu Daria Andreea (Locul al III-lea), Ceau Robert (Mențiune) și Nanu Andreea Nicoleta (Mențiune), coordonați de către Prof. Simona Elena Băloi, reprezentând Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, Gavrilă Andreea (Mențiune), coordonată de către Prof. Andreea Elvira Zanficu, reprezentând Liceul Tehnologic „Horia Vintilă” din Segarcea, Bogatu Andreea (Mențiune) și Capră Mihaela Mădălina (Locul al III-lea), coordonați de către Paulina Bărăitaru, reprezentând Liceul Teoretic „Tudor Arghezi” din Craiova, Berbec Claudiu (Mențiune), Bundic Ionuț (Locul I), Stanca Ionuț Cristian (Locul al II-lea), Roșculete Andrei (Locul al II-lea), Anastasescu Dan-Dumitru (Locul I), Hîrceanu Ion Mădălin (Locul al III-lea) și Balaban Emil Constantin (Mențiune), coordonați de către Prof. Doru Marcu, reprezentând Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul” din Craiova. La final, din partea organizatorilor, toți cei prezenți au primit diplome și cărți!

Galerie foto




Vizualizări: 664

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste