(închide)

Elevii clasei a XII-a A de la Liceul Auto “Traian Vuia” din Târgu Jiu și mai mulți profesori au donat sânge!

 

Elevii clasei a XII-a A de la Liceul Auto “Traian Vuia” din Târgu Jiu, împreună cu câțiva profesori, au donat sânge miercuri, acțiunea făcând parte din Proiectul „Suntem oameni”. Vizita  la Centrul de Transfuzie Sanguină Gorj a adus în atenția elevilor importanța donării de sânge.


Nevoie de sânge este una permanentă, căci sute de bolnavi, dacă nu chiar mii depind de o transfuzie! Sângele salvează vieți! Asta au aflat elevii Liceului Auto din municipiul Târgu-Jiu miercuri, când au donat sânge la Centrul de Trasnfuzii Sanguine Gorj. „Este nevoie de donații de sânge pentru a salva viața oamenilor! Donarea regulată produce împrospătarea sângelui și întărirea sistemului imunitar, diminuarea riscului de boli cardiovasculare și chiar de cancer, conform unor studii medicale, de specialitate”, le-au transmis reprezentanții Centrului. Așadar, miercuri, 15.11.2023, mai mulți elevi și profesori ai Liceului Auto ”Traian Vuia” din municipiul Târgu-Jiu au donat sânge, aceasta fiind prima acțiune de acest fel din cadrul Proiectului „Suntem oameni”.

Pentru că sunt conștienți de puterea exemplului, profesorii care au gândit acest proiect le-au propus elevilor clasei a XII-a A să doneze sânge. Receptivi, elevii s-au bucurat că printr-un simplu gest pot contribui la salvarea vieții unui semen. Elevii și-au dat seama singuri că donarea de sânge are beneficii nu doar pentru sănătatea fizică, ci și pentru cea emoțională. Gestul lor simplu va salva viața unui bolnav!

„Acțiunea face parte din proiectul “SUNTEM OAMENI!”, proiect derulat la nivelul liceului. Miercuri, donarea de sânge a început cu completarea unui chestionar, după care au așteptat să li se facă un set de analize. Elevii au aflat că în primul rând este foarte bine pentru sănătate, atunci când donezi. Au fost încântați de faptul că aproximativ 450 mililitri de sânge donat poate salva o viață, dar și de faptul că pot afla ce grupă sanguină are fiecare. În urma acestei experiențe donatorii au aflat că sângele este singura formă de viață pe care o poți dărui la nesfârșit și care se regenerează complet. Săptămâna următoare vor merge să doneze sânge și cei care nu au putut acum.  Astfel de acțiuni vor continua”, transmit profesorii inițiatori ai proiectului „Suntem oameni”. 

Donarea de sânge este darul vieții! Felicitări elevilor și profesorilor! 

Galerie foto




Vizualizări: 514

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste