(închide)

Elevii din 6 unități școlare din Motru și Novaci încep anul școlar în scenariul roșu

 

Peste 47.000 de elevi din județul Gorj încep de astăzi, luni, noul an școlar, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Gorj: în 310 şcoli se va aplica scenariul 1, verde, prin participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară. De asemenea, în 151 vor avea loc cursuri potrivit scenariului 2, galben. Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Nu toți elevii din județul Gorj vor merge la școală, ci vor face exclusiv cursuri online. Este vorba de cinci şcoli care funcționează în cadrul a două unități de învățământ cu personalitate juridică din municipiul Motru și de Liceul Teoretic Novaci, care se încadrează condițiile din Scenariul 3, roșu, prin participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități și lecții online. 
„De asemenea, în urma verificărilor tuturor unităților școlare înaintea începerii anului școlar 2020-2021, Inspectoratul Școlar Județean Gorj a suplimentat sau, după caz, a asigurat un minim necesar de măști școlilor din județ. Astfel, școlile din Mușetești, Scoarța, Bolboși, Lihulești, Târgu-Logrești, Tismana și Drăgotești, care dețineau o cantitate insuficientă de măști de protecție împotriva transmiterii virusului Sars-CoV-2, pot acum asigura elevilor cantitatea necesară pentru o lungă perioada după începerea cursurilor”, a declarat profesor Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. 

Vizualizări: 359

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste