(închide)

Fabrica Autoliv, inaugurată la Rovinari! Vor mai fi angajate încă 700 de persoane

 

La Rovinari, astăzi, 6 septembrie, a fost inaugurată prima fabrică greenfield din Oltenia! Aici  se vor produce componente auto de aproximativ 20% din cifra de afaceri a companiei Autoliv, a anunțat edilul Robert Filip.

În prima etapă, cu toate că au fost depuse mi de CV-uri, la fabrică vor lucra aproximativ 300 de persoane din Rovinari, iar până când fabrica va împlini un an de activitate, autoritățile promit că vor mai fi angajate încă 700 de persoane. Decizia companiei Autoliv de a investi în judeţul Gorj, în Rovinari, a avut la bază forţa de muncă existentă în această zonă, ce a manifestat disponibilitate şi dorinţă în a-şi construi o carieră în industria auto. Susţinerea din partea autorităţilor locale a fost de asemenea un argument în favoarea acestei decizii, se arata într-un comunicat de presă al Primăriei Rovinari. „Cuvintele sunt prea puține dar, totuși, țin să mulțumesc companiei americano – suedeze AUTOLIV, care a investit la Rovinari circa 20 de milioane de euro și deschide astăzi o fabrică de componente auto. Aici vor lucra în prima etapă aproximativ 300 de rovinăreni, urmând ca în circa un an să se ajungă la 1000 de angajați. În acest sens, am convocat Consiliul Local in ședință extraordinară, unde am conferit titlurile de Cetățean de Onoare domnului Fierbințeanu Ionel, doamnei Grama Monika-Ildikó, domnului Crețu Alin George si domnului Rizea Dietmar-Dragoș. Va mulțumim!
Oamenii buni fac orașul să râdă!”, a declarat edilul Robert Filip.

„Autoliv“ are peste 10.000 de angajați în România

„Autoliv“ este liderul mondial în sisteme de siguranţă auto, iar prin intermediul subsidiarelor sale dezvoltă şi produce sisteme de siguranţă auto pentru cei mai mari producători auto din lume. Autoliv are peste 72.000 de angajaţi în 27 de ţări. În plus, compania are 23 de centre tehnice în nouă ţări din întreaga lume. În România, Autoliv este prezentă din 1997, având peste 10.000 de angajaţi, în următoarele localităţi din ţară: Braşov, Lugoj, Reşiţa, Sf. Gheorghe şi Oneşti.

Galerie foto


Vizualizări: 2,630

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste