(închide)

"FĂRĂ CUVINTE", la Timișoara! Talentatul artist vizual PAF, originar din Motru, apreciat de iubitorii de artă

 

Orașul cultural de pe Bega a fost martorul unei serate inedite la Galeria Axa Art, Joi, 1 februarie, de la ora 18:00,  unde a avut loc vernisajul expoziției intitulate "FĂRĂ CUVINTE", semnată de tânărul și talentatul artist vizual PAF (Florin-Alexandru Preda), originar din Gorj și stabilit în inima Banatului.

Titlul expoziției "FĂRĂ CUVINTE" sugerează că operele artistului Florin-Alexandru Preda transcend limitările limbajului verbal. Prin această alegere, artistul invită publicul să experimenteze și să înțeleagă operele sale fără să fie condiționați de cuvinte sau explicații. Expoziția devine astfel o invitație la contemplare și conexiune emoțională directă cu arta, oferind privitorilor libertatea de a interpreta și a simți în mod personal fiecare operă în parte, fără constrângerile impuse de cuvinte sau concepte predefinite. Este o abordare ce încurajează spectacolul vizual și exprimarea directă a emoțiilor și ideilor.

Atmosfera vibrantă a serii a fost întreținută de prezența distinsă a artiștilor plastici, poeților, scriitorilor și iubitorilor de artă. Deschiderea evenimentului a fost marcată de prezența filozofului, scriitorului și poetului Gheorghe Florescu, care a subliniat ineditul și îndrăzneala din opera lui Florin-Alexandru Preda. Florescu a adus în discuție originile artistului, evidențiind că face parte dintr-o dinastie de poeți și artiști plastici, menționând cu mândrie nume precum Constantin Preda, Daniel Preda, Constantin Romulus Preda și Florin Preda-Dochinoiu, toți provenind din sudul dunărean al Olteniei și fiind cei care au puterea să ducă tradiția artistică înainte, "trăgând după ei câmpia."

Printre personalitățile remarcabile care au onorat vernisajul s-au numărat Nora Novak, Ana Hoble, Lia Popescu, Sorin Nicodim, Florin Preda-Dochinoiu, scriitorul  Lucian Ionică, Adrian Dudui și organizatorul evenimentului, Costin Brăteanu. O varietate de talente și viziuni artistice s-au unit pentru a celebra creativitatea și expresia artistică într-un cadru plin de inspirație și entuziasm.

Expoziția a oferit publicului peste 20 de lucrări îndrăznețe, grupate sub titlul sugestiv "FĂRĂ CUVINTE", care au captat atenția prin diversitatea ideilor și tehnicilor abordate de artist. Lucrările notabile din ciclul "ÎNĂLȚARE" și cele în care literele devin elemente proeminente au evidențiat inovația și expresivitatea conceptelor artistice.

Operele care au impresionat și au stârnit rumoare și discuții au fost "Zbor cu prioritate (ÎNĂLȚARE)", "Cod de ninsoare în Mehedinți", "Sensuri care fac valuri", "Mustața lui Dali", "Act de Identitate", "Pisici galbene" și "Nu, chip cioplit". Titlul expoziției, "FĂRĂ CUVINTE", sugerează că operele artistului transcend limbajul verbal, invitând publicul să experimenteze și să înțeleagă arta fără constrângeri lingvistice sau explicații preconcepute.

Expoziția "FĂRĂ CUVINTE" va putea fi admirată până pe 15 februarie, oferind o oportunitate captivantă de a explora și savura creațiile fascinante ale lui Florin-Alexandru Preda. Aceasta nu reprezintă doar o expoziție, ci și o invitație la o călătorie a descoperirii și contemplării artei în toată splendoarea sa. O experiență vizuală înălțătoare și memorabilă ce merită explorată în detaliu și apreciată.

Galerie foto





Vizualizări: 973

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste