Flagrant la Spitalul Județean Vâlcea: Doctoriță acuzată că a primit mită pentru internări fictive

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de o medică primar în specialitatea psihiatrie pediatrică, acuzată de săvârșirea a 16 acte de luare de mită în formă continuată și două acte de fals intelectual, tot în formă continuată.
Medicul, reținută inițial, a fost prezentată în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Vâlcea în data de 8 iulie, cu propunerea de arestare preventivă. Judecătorul a decis însă plasarea acesteia în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.
Procurorii au contestat măsura, iar cauza va fi analizată de Curtea de Apel Pitești.
Potrivit procurorilor, în perioada 6 iunie – 7 iulie 2025, medicul, care își desfășura activitatea în cadrul Compartimentului de Psihiatrie Pediatrică al Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, ar fi primit în mod repetat sume de bani – cel puțin 100 de lei – și produse alimentare de la diverse persoane, în schimbul eliberării unor documente medicale. Acestea erau necesare pentru încadrarea în grad de handicap, prelungirea concediului pentru îngrijirea copilului sau chiar internări fictive.
În două cazuri, anchetatorii susțin că medicul a întocmit documente false referitoare la internarea fictivă a unor persoane. Aceasta a fost prinsă în flagrant, în data de 7 iulie, imediat după ce ar fi primit mită suma de 100 de lei.
Ancheta vizează și alți trei inculpați – un medic și doi asistenți medicali – pentru fapte de luare de mită, complicitate la luare de mită și fals intelectual. Aceștia au fost plasați sub control judiciar și trebuie să respecte o serie de obligații: interdicția de a părăsi teritoriul țării, de a comunica cu ceilalți inculpați, precum și interdicția de a-și exercita profesia în cadrul Spitalului Județean Vâlcea, în specialitatea neurologie și psihiatrie.
Totodată, aceștia au fost avertizați că, în cazul în care încalcă obligațiile impuse cu rea-credință, se poate dispune arestul la domiciliu sau arestarea preventivă.
În urma flagrantului din 7 iulie, polițiștii judiciari, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat nouă percheziții domiciliare în municipiul Râmnicu Vâlcea, inclusiv la sediul unei instituții publice.
Ancheta este susținută de Direcția Generală Anticorupție, iar printre persoanele cercetate se află și un lucrător de poliție din cadrul IPJ Vâlcea, bănuit de dare de mită.
Cercetările sunt în desfășurare pentru lămurirea tuturor aspectelor cauzei.
Vizualizări: 264
Trimite pe WhatsApp