(închide)

Galerie foto: Parada forțelor militare și de ordine a strâns mii de gorjeni pe Calea București

 

Programul pregătit de 1 Decembrie de autoritățile de la Târgu-Jiu are două părţi: prima a avut loc pe Calea Bucureşti, în faţa Coloanei fără de Sfârşit, monument ridicat de Constantin Brâncuşi în memoria eroilor morţi în Primul Război Mondial, iar a doua parte se va desfăşura în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu şi se va încheia cu un concert susţinut de Inna.

Peste 1.500  de persoane din Târgu-Jiu, dar și din alte localități ale județului Gorj au participat astăzi, 1 Decembrie, la parada de Ziua Națională, organizată în premieră pe Calea București, chiar în fața Parcului unde se află Coloana lui Brâncuși. Un cor format din zeci de preoți din Protopopiatele Târgu-Jiu Sud și Nord au intonat, acompaniați de Fanfara Armonia, imnul național, după care au urmat alocuțiunile autoritățior. Atât președintele CJ Gorj, cât și primarul Marcel Romanescu și prefectul Ciprian Florescu au vorbit despre însemnătatea Marii Uniri. „Marea Unire este un reper fundamental pentru noi toți, un reper al identității noastre ca popor. 1 Decembrie nu este doar ziua în care ne aducem aminte cu respect de jertfa înaintașilor care au făcut posibilă Marea Unire, 1 Decembrie este și o sărbătoare de suflet, o sărbătoare a tuturor românilor oriunde s-ar afla. La mulți ani, români! La mulți ani, România!”, a spus Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj.

Paradă militară de 1 Decembrie

Cel mai așteptat moment al zilei a fost parada forțelor militare și de ordine, sute de gorjeni fiind prezenți pe Calea București pentru a putea admira și filma militarii, polițiștii, pompierii, jandarmii, salvamontiștii, reprezentanții SRI și polițiștii locali care și-au prezentat echipele și autospecialele din dotare. Cu mic și mare, înfruntând frigul, târgujienii au venit cu mai bine de 40 de minute înainte ca evenimentul să înceapă. Traficul în zonă a fost restricționat, niciunei mașini fiindu-i permis să mai circule în zona Coloanei fără Sfârșit. Astfel, au trecut apoi prin faţa publicului nerăbdător angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, cu vehiculele din dotare: poliţiştii, jandarmii, poliţişti locali, pompierii, reprezentanții Serviciului Român de Informaţii, cât şi Poliţia Locală, dar și salvamontiștii. „Foarte frumos! Cel mai mult mi-au plăcut jandarmii mascați, sunt de la echipele de intervenție! Mi-ar plăcea să ajung colegul lor. Urmează să susțin bacașaureatul anul acesta și apoi îmi voi îndrepta pașii spre o carieră militară”, a spus Radu, un tânăr din Târgu-Jiu. 

Manifestările de la Coloană, ocazionate de Ziua Națională, au fost încheiate de un moment artistic special al dansatorilor de la Doina Gorjului.

Manifestările din Piața Prefecturii-program:

12,20 - Deschiderea Târgului de Moş Nicolae;

17,00 - SPECTACOL EVOCATOR -„CEI 100 DE ANI DE ACASĂ - CENTENAR ROMÂNIA” - Intonarea Imnului Naţional al României- Corul de elevi al Colegiului Naţional „Spiru Haret” - „Unire în cuget şi simţiri” - Palatul Copiilor Târgu Jiu - Moment artistic - evocări istorice susţinute de Teatrul „Elvira Godeanu”, Ansamblul Artistic Profesionist ,,Doina Gorjului”, CJCPCT şi Ansamblul Folcloric „Cheile Olteţului” Polovragi - Proiecţii secvenţe din filme istorice şi litografie - „E scris pe tricolor <>” - spectacol de muzică populară cu mesaj patriotic susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist ,,Doina Gorjului”

19,40 - DJ Prandea

20,00 - Aprinderea iluminatului festiv

20,10 - Concert INNA

Galerie foto












Vizualizări: 1,013

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste