(închide)

Generatia Z, care este problema voastră?

 

Mereu am crezut în potențialul Generației Z și că o dată cu ei vine și salvarea planetei, i-am privit ca pe o forță subestimată de cei mai în vârstă, dar cum orice pădure frumoasă are si uscături așa este și în cazul generației noastre.

Totuși, care este problema acestor tineri?

Cred că toți ați auzit din diferite surse despre cazul fetei din Târgu-Jiu care a fost bătută și umilită de alte tinere pe un motiv care te face să îți dorești să nu fie real. Fetele în cauză au avut ca măr al discordiei un Făt-Frumos. Copile, în adevăratul sens al cuvântului, de 12, 13, respectiv 14 ani, care au ales să-și lase deoparte cea mai frumoasă perioadă a vieții pentru o maturizare prematură, pentru că e clar că aici intervine dorința de a depăși mult mai repede decât ar fi firesc o etapă deja prezentă pentru necunoscutul viitorului, dorința de a gusta din viața de om mare.

Serios? Relație la 13-14 ani?

Sunt foarte curioasă de felul în care acest tânăr cuplu își petrecea timpul împreună. Sper că îmi permiteți să vă întreb, împărțiți romantic punga de pufuleți? Ce e în neregulă cu voi? Părinții sunt conștienți de ce au în bătătură? Îmi vine foarte greu să cred că un părinte in deplinatatea facultăților mintale ar fi de acord cu așa ceva sau că ar permite ca propriul său copil să își calce în picioare copilăria. Am aproape 18 ani și vă jur că mi-e foarte greu să concep așa ceva, un astfel de comportament, tot ce văd îmi stârnește o indignare greu de exprimat în cuvinte și nu pot să închid ochii la ce se petrece în jurul meu. Nu o să încep să caut diferențe între felul în care a decurs copilăria mea, nu sunt adepta, din contră, nu îmi place când aud replici de genul: când eram de vârsta ta, pe vremea mea, etc etc. Nu e corect, lucrurile se schimbă, lumea evoluează, nu poți găsi termeni de comparație între un eveniment de acum 20-30 de ani, însă situația a scăpat de sub control, tinerii, adolescenții, au înțeles greșit termenul de libertate pe care-l confundă cu teribilismul.

Dragilor, nu sunteți cool dacă va antrenați în bătăi!

Nu e cool sa snopesti în bătaie un om până ajunge în îngrijirea medicilor și cu atât mai mult nu ești șmecher cu o constiință încărcată, dacă ai așa ceva, că persoana aceea va petrece ani la consiliere pentru ce i-ai făcut tu.

Nu e cool să înjuri ca un brijar, să fumezi și să spargi semințe la scara blocului.

Știu că vă atrag aceste comportamente la vârsta voastră, dar nu vă face speciali. În schimb, dacă vreți ceva diferit propun să citiți o carte pentru că deja a ajuns ceva neobișnuit.

E cool să poți trăi diferite povesti pe seama personajelor, e cool să fii un om care poate spune că a citit, dar nimeni nu te va lauda pentru cîți oameni ai bătut.

Ce au făcut tinerii să ajungă la astfel de fapte? Simplu, neatenția părinților, dorința de maturizare prematură, de a fi cel mai tare și în principal lipsa de cultură.

Ca un gând de final, țin să menționez că nu mai am nicio speranță pentru tinerii României, e clar că avem o țară plină de pomi neroditori pe lângă care mai cresc și cățiva pomi cu mere de aur care au avut neșansa să se nască aici, iar dacă nu rămân pe poziții se vor usca și în umbra marilor eșecuri.

Vizualizări: 721

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste