(închide)

Gorj: Sute de elevi din țară și străinătate, la Concursul Regional „Orpheus”!

 

Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu, în parteneriat cu Ministerul Educației Naţionale, Inspectoratul Școlar Judeţean Gorj, Consiliul Judeţean Gorj, Primăria şi Consiliul Local Târgu-Jiu vor organiza în perioada 25 – 27 mai cea de-a XVI-a ediţie a Concursului Regional de Muzică, Arte plastice și Arta Actorului “Orpheus”.


Potrivit organizatorilor, față de anii precedenți participarea elevilor la concurs este mult mai numeroasă. Anul acesta, la Târgu-Jiu au venit 260 de elevi din liceele vocaționale din ţară, dar şi din Belarus, Serbia şi Republica Moldova. Participanţii sunt grupaţi pe următoarele secţiuni: pian, suflători–percuţie, instrumente de coarde, canto clasic, arte plastice și arta actorului. Fiecare secţiune va cuprinde mai multe categorii de vârstă.
Juriul concursului are în componența sa personalități de renume internațional, profesori cu o activitate pedagogică impresionantă. Acest eveniment are ca scop afirmarea, promovarea şi stimularea valorilor autentice din lumea artei. „Din juriu fac parte prof. dr. Constantin Sandu de la Școala Superioară de Muzică și Artele Spectacolului din Porto, lector univ. dr. Felix Goldbach de la Universitatea „Valahia” din Târgoviște, conf. univ. dr. Gheorghe Sorin Dogariu de la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Muzică, conf. univ. dr. Ioana Croitoru de la Universitatea Națională de Muzică din București, prof. univ. Ion Negură de la Liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Chișinău, prof. Margarita Vujovici de la Şcoala de Muzică Mitrovika din Serbia, prof. Colar Vlad de la Universitatea de Vest Timișoara, Facultatea de Muzică, actor regizor Ghelu Radu Bogdan, lector univ. dr. Alina Staicu de la Universitatea de Arte din Cluj Napoca, lector univ. dr. Vasile Fuiorea, prof. Cernikov Vladimir de la Colegiul de Muzică „M. I. Glinka” din Minsk”, a spus profesor Daria Ionescu Haidău, directorul Liceului de Arte Târgu-Jiu.

Galerie foto


Vizualizări: 334

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste