(închide)

Gorjeni izolați la domiciliu în comune și orașe. Cum îi ajută primarii

 

În mai toate comunele și orașele din Gorj, numeroși gorjeni au revenit acasă din țări precum Italia sau Germania, sau altele în care sunt cazuri de coronavirus. Primarii au luat legătura cu ei și îi monitorizează cu ajutorul oamenilor legii pe cei care sunt izolați la domiciliu. 

La Târgu-Cărbunești, edilul Dănuț Birău a ajutat miercuri,un cetățean revenit din Italia. Acesta, deoarece plecase de foarte mulți ani în Italia, nu mai avea utilități la locuința din Târgu-Cărbunești, așa că primarul l-a ajutat. În orașul Cărbunești, sunt 5 persoane în autoizolare. „Vreau să discut cu președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, despre posibilitatea achiziționării unui container de triaj și pentru spitalul din Târgu-Cărbunești. Acum vreo două săptămâni am cumpărat combinezoane pentru spital, monitorizăm persoanele aflate în izolare la domiciliu. Le ducem mâncare. Încercăm să le fim alături. În perioada următoare vom face dezinsecție la școlile de pe raza orașului Târgu Cărbunești și vom achiziționa ce mai trebuie la spital. (...)”, a spus edilul Birău la Radio Infinit.

Primarul Marian Slivilescu de la Tismana a declarat că s-au întors destul de mulți tismăneni din Italia, iar asistenții sanitari și medicii de familie le vizitează zilnic, monitorizându-le starea de sănătate. „De vreo câteva zile cetățeni de ai noștri care au lucrat în Italia au revenit acasă. Avem nouă persoane de acest fel, stau la domicliu, la Celei, Tismana și Vâlcele. Nu au simptome. Îi informăm, îi vizităm. Am introdus în circuitul puliuclui din Primărie substanțe de dezinfectare, dezinfectatnte. Sperăm să ne ferească Dumnezeu de evenimente neplăcute”.

Vizualizări: 1,565

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste